Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brankář Machovský i bratři Kovařčíkové míří směr Finsko

Škatulata, do Finska hejbejte se. Brankář Matěj Machovský bude po odchodu z pražské Sparty chytat v příští sezoně za tým KalPa Kuopio. Osmadvacetiletý gólman podepsal roční smlouvu. Na sever Evropy jdou i útočníci Ondřej a Michal Kovařčíkové, kteří budou v příští sezoně působit v Jukuritu Mikkeli. Bratři, kteří dopomohli extraligovému Třinci ke třem mistrovským titulům, podepsali dvouleté kontrakty.

"Matěj je zvyklý hodně chytat a je připraven převzít zodpovědnost. Řadu let působí v jednom z evropských velkoklubů a je zkušeným brankářem. Jsme rádi, že bude od podzimu nosit náš dres," řekl sportovní ředitel Anssi Laine. Machovský vytvoří dvojici s devatenáctiletým finským talentem Juhou Jatkolou.

Machovský působil ve Spartě necelé čtyři sezony. Loni sice odešel do Rigy, z KHL se ale v listopadu vrátil zpět do pražského klubu a následně pomohl Spartě v play-off k postupu do finále. Jako jednička ale chytal ve vyřazovací části jen ve čtvrtfinále, poté dostával více příležitostí Július Hudáček. Odchovanec Opavy Machovský chytal v extralize i za Plzeň, má za sebou i čtyři sezony v zámoří.

Oba hráče čeká první zahraniční angažmá a opět budou působit ve stejném týmu. Odchod od Ocelářů potvrdili již minulý týden poté, co Slezané zakončili ve finále proti Spartě mistrovský hattrick. V novém působišti se potkají s obráncem Liborem Zábranským, který do Jukuritu přestoupil před rokem.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec potřetí za sebou získal Masarykův pohár

"Vždy jsem chtěl hrát ve Finsku, a když jsem slyšel, že o mě má Jukurit zájem, byl jsem nadšený. Zvlášť, když můžeme i nadále hrát s bráchou. Chci se stát ještě lepším hráčem a myslím, že Jukurit mi v tom může pomoct," uvedl šestadvacetiletý Ondřej Kovařčík.

Manažer týmu Mikko Hakkarainen již dopředu avizoval, že v klubu počítají s tím, že bratři budou i nadále nastupovat v jednom útoku. "Hráli tak většinu své kariéry, takže si myslím, že v příští sezoně to bude stejné. Věříme, že k nám přenesou i vítězného ducha, protože sehráli důležitou roli při úspěších Třince," konstatoval Hakkarainen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články