Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Brankář Kovář zůstane tam, kde se mu daří. V Jekatěrinburgu prodloužil o další dva roky

Jakub Kovář bude přece jen pokračovat v Jekatěrinburgu. Třicetiletý brankář měl nabídky i z jiných klubů KHL, ale nakonec setrvá v Avtomobilistu, kde prodloužil kontrakt o dva roky.

Jakub Kovář
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Kovář odchytal za Jekatěrinburg již pět sezon, v Rusku působí od roku 2013. Rok hájil barvy Čerepovce. V minulých dnech se spekulovalo o jeho možném odchodu, ale šlo jen o špatně pochopený vzkaz fanouškům, který umístil na sociální sítě.

"Je pravda, že o Kubu stály jiné top kluby z Kontinentální ligy. Měl nabídky, ale v Jekatěrinburgu je hodně spokojený. Působí tam dlouho, má výsledky, šťastná je tam i rodina. Když vedení přišlo s kvalitním návrhem, souhlasil," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek pro web hokej.cz.

Účastník čtyř světových šampionátů, který se představil i na olympijských hrách v Soči, odchytal v KHL už 327 zápasů. Aktuální sezona byla jeho nejlepší, v základní části stanovil 38 výhrami nový rekord soutěže. Včetně play-off desetkrát udržel čisté konto a sezonu zakončil s průměrem 1,80 inkasované branky na zápas.

Kovář se tak výrazně podílel na prvním místě Jekatěrinburgu v tabulce Východní konference KHL. V play-off Avtomobilist prohrál v druhém kole s Ufou 1:4 na utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články