Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Brankář Chábera putuje ze Sparty do Chomutova

Chomutov - Hokejovou Spartu opouští brankář Jan Chábera, který přestoupil do prvoligového Chomutova. Ambiciózní klub převzal jeho smlouvu do dubna 2011 a s novou posilou se pokusí vybojovat postup do extraligy. Pětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic letos odchytal 29 extraligových utkání a ve Spartě byl jedničkou, i když několikrát čelil kritice kvůli rozkolísané výkonnosti. Má bilanci 2,72 obdržených gólů na zápas, úspěšnost zákroků měl těsně pod úrovní 90 procent.

"Honzovi se u nás nedařilo, jak by si určitě i on sám představoval. Ani ze strany našeho klubu nepanovala s jeho výkony spokojenost. A vzhledem k tomuto vývoji sezony jsme se rozhodli pro tuto transakci a prodali hráčova práva Chomutovu," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza.

Chábera do extraligy poprvé nakoukl v Českých Budějovicích, s kterými zažil sestup z extraligy i následný návrat. Pak odešel hostovat do Mladé Boleslavi, s níž si tažení do extraligy zopakoval. Jeho hráčská práva ale stále patřila Budějovicím, odkud ho před rokem získala Sparta a obratem brankáře poslala do Plzně. S ní došel až do semifinále play off.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Chábera odchází ze Sparty

Chomutov nedávno posílili také útočník David Hruška ze Slavie a slovenský reprezentant František Skladaný z Karlových Varů. Před sezonou do klubu přišli Radek Duda, Milan Kraft nebo Milan Procházka.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články