Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brankář Bartošák se těší na narození syna, ale chce se pokusit dostat na MS

S Vítkovicemi vypadl ve čtvrtfinále play-off extraligy s Třincem, ale vzhledem k tomu, že začátkem května čeká narození potomka, netrápí se tím až tolik. K tomu se také šestadvacetiletý gólman Patrik Bartošák přidal k reprezentaci, která se chystá na mistrovství světa, jež je pro něho také velkou motivací.

Vítkovický brankář Patrik Bartošák v předkole play-off proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Srovnal jsem se s tím a přehoupl přes to," řekl Bartošák na srazu reprezentace před začátkem druhého týdne přípravy v pražském Edenu. Je přitom velice soutěživý a porážky nesnáší. "Mám doma těhotnou přítelkyni, což bylo super rozptýlení, takže zapomenout na konec s Vítkovicemi nebylo zas až tak těžké," vysvětlil.    

Narození syna očekávají na začátku května. Pokud by se dostal do užší nominace na šampionát, tak věří, že by se dohodl s trenéry, aby mohl odjet k porodu. "Odjet na šampionát a ještě předtím být u porodu, to by byl ten nejlepší možný scénář. To ale strašně předbíháme. Všechno se bude odvíjet od mých výkonů v přípravných zápasech. Udělám ale vše pro to, aby to přesně takhle dopadlo," ujistil Bartošák.    

V minulosti se řada hráčů kvůli očekávanému narození potomka z MS omluvila, Bartošák nikoliv. I díky pochopení, jemuž se mu dostalo od přítelkyně. "Chápe, že reprezentovat chci a je to i má určitá povinnost. Během mého pobytu u reprezentace bude bydlet u rodičů, ale ví, že kdyby se náhodou něco stalo, přijedu za ní domů a budu jí k dispozici," uvedl Bartošák, jenž byl členem reprezentačního kádru již v průběhu sezony.

Svou situaci navíc probíral po telefonu s trenérem reprezentačních gólmanů Zdeňkem Orctem. "Bavili jsme se, co by kdyby. Shodli jsme se, že nejlepší pro všechny by bylo, abych teď přijel, odmakal si to tady a zabojoval o místo na mistrovství. Neměl jsem důvod se teď omlouvat. A kdyby se náhodou doma něco dělo, určitě bych se s trenéry domluvil," věřil Bartošák.    

O jméně potomka měli s přítelkyní hned jasno. "Alespoň tedy u toho chlapeckého. Bude to Damián, ve spojení s příjmením Bartošák se nám to zalíbilo. Horší to bylo u dívčího, kde jsme se neshodovali. Naštěstí jsem to zařídil tak dobře, že jsme se ani nemuseli dlouho hádat," pochválil se s úsměvem Bartošák.    

Už nyní má jasno, že do hokeje syna určitě nebude nutit. "Vím, jak těžké je v dnešní době se do hokeje pustit. Uvidíme, co si nakonec zvolí," podotkl Bartošák. 

Je nám líto, video expirovalo.
Do přípravy reprezentace se zapojil gólman Kovář či hráči Vítkovic

Zatím ale netuší, jak se mu podaří sladit otcovskou nervozitu s hokejovými povinnostmi, až se porod bude bezprostředně blížit. "Čekáme první dítě, takže nemám žádné zkušenosti. Těžké to asi bude, ale myslím, že jsou trenéři reprezentace natolik rozumní a budou mít pochopení, kdyby se mi něco kvůli nervozitě trošku nepodařilo," řekl Bartošák.    

Přiznal, že na reprezentaci se ohromně těšil. Jakákoli psychická únava šla stranou. "Protože to bude zase změna. Ve Vítkovicích si člověk užívá, že hraje pro svůj tým a je doma. Nároďák je ale něco jiného. Užívám si, že za něj zase můžu bojovat," prohlásil.    

Dobře vnímá velkou konkurenci a ví, že další starty vedle dosavadních šesti, co má na kontě, si musí zasloužit. "Nemůžu počítat s tím - a ani jsem nikdy nepočítal - že jsem si v reprezentaci už odseděl dva tři roky, takže teď budu chytat jeden zápas za druhým. Jsem trpělivý a neřeším, kolik mám na kontě startů. Bojuju o to, abych dostal další. Scénářů s gólmany, kteří by se mohli připojit k reprezentaci, je strašně moc. Stát se může spousta věcí," konstatoval Bartošák.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články