Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bouřlivou atmosféru v O2 areně okusí Francouz, Kovář si zachytá v Soči

Praha – Českou hokejovou reprezentaci čeká už zítra večer v pražské O2 areně zahajovací zápas Channel One Cupu se Švédskem. Už dnes je jasné, že do naší branky nastoupí Pavel Francouz. Přímý přenos nabídne zítra od 18:00 ČT sport a náš web.

Trenéři mají v plánu rozložit zápasovou zátěž co nejrovnoměrněji mezi oba brankáře. V prvním utkání tedy zůstane na střídačce Jakub Kovář. Naopak na Francouze čeká zápas v možná nejbouřlivější atmosféře, kterou na ledě zažil. "Každopádně to bude nejvíce lidí, před kterými jsem chytal. Jsem rád, že budou podporovat nás a ne soupeře," prohlásil Francouz.

"Na druhý zápas (s Finskem) to vystřídáme a na třetí utkání (s Ruskem) se rozhodneme podle situace, jak to bude. Jestli půjde každý na půl nebo to někdo odchytá celé," přiblížil asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Proti Švédsku bude chytat Francouz

Na Švédy se chystá speciální přesilovková formace. Jakub Klepiš se stáhne na pozici obránce a první formaci doplní Radek Smoleňák, který se bude bít na brankovišti. Tvorba hry se očekává od bývalých slávistů – Vladimíra Sobotky a Romana Červenky. "Důvěra je dobrá, že si věřím i sám. Když mi tam něco na začátku padne, myslím, že to bude dobré," podotkl Červenka.

Mimo sestavu na první duel druhého dílu Euro Hockey Tour zůstanou tři debutanti – obránce Vladimír Eminger a útočníci Erik Hrňa a Tomáš Mertl – a zadák Vojtěch Mozík s forvardem Dominikem Simonem.

Předpokládaná sestava ČR:

Francouz - Němec, Kolář II, Krajíček, Vitásek, Zámorský, Polášek, Pláněk, Kempný - Červenka, Sobotka, Klepiš - Birner, Horák, Smoleňák - Radil, Jan Kovář, Zaťovič - Řepík, Filippi, Valský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články