Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boston se přiblížil postupu do play-off

Boston (USA) - Hokejisté Bostonu porazili ve čtvrtečním utkání NHL Buffalo 3:1 a výrazně se přiblížili postupu do play-off. Hokejisté Bruins se v tabulce Východní konference vyhoupli na šesté místo a před devátými New York Rangers mají dva zápasy před koncem základní části tříbodový náskok. K vítězství Bostonu přispěli i čeští hokejisté David Krejčí a Vladimír Sobotka, kteří asistovali u prvních dvou gólů svého týmu. Ve 23. minutě nejprve Krejčí vybojoval puk v rohu kluziště a Miroslav Šatan vyrovnal na 1:1, na začátku třetí třetiny pak Sobotkovu přihrávku proměnil ve vítězný druhý gól ranou od modré Dennis Wideman.

"Je to pro nás ohromně důležité vítězství," konstatoval Wideman. "Ale nedošli jsme k němu vůbec lehce. Brzy jsme prohrávali a nehráli jsme podle našich představ. Nakonec jsme se s tím ale dokázali vypořádat a získali dva body," radoval se Wideman.

Bruins se v tabulce posunuli před Montreal, který znovu nevyužil šanci zajistit si účast ve vyřazovacích bojích a prohrál s Carolinou 2:5. O odklad postupových oslav Canadiens se zasloužil především Eric Staal, který vstřelil hattrick a na zbylé dva góly přihrál Chadu LaRosovi.

Carolina přišla o postup do play-off kvůli špatnému vstupu do sezony, když vyhrála jen tři z úvodních dvaceti zápasů, v závěru základní části se však stává postrachem řady soupeřů - z posledních 31 utkání bylo dvacet vítězných. Montrealu schází sehrát ve zbytku základní části už jen jeden zápas, v neděli se bude snažit zajistit si účast ve vyřazovacích bojích proti Torontu.

Vydařený večer naopak prožili čeští hokejisté v dresu Floridy, která porazila New Jersey 3:2. Na první gól hostů, který vstřelil Patrik Eliáš, odpověděl vyrovnávací trefou Michael Frolík, který si navíc připsal asistenci u třetího gólu. Druhou branku Panterů zaznamenal Radek Dvořák. Jedním z hlavních hrdinů utkání se však stal brankář Floridy Scott Clemmensen, který dostal přednost před Tomášem Vokounem. Proti svému bývalému týmu podal téměř bezchybný výkon a připsal si 42 úspěšných zákroků.

Zaváhání Devils využili hokejisté Pittsburghu, kteří rozstříleli New York Islanders 7:3 a dělí se s New Jersey o první místo v tabulce Atlantické divize. Hvězdou zápasu se stal Sidney Crosby, který přihrál na tři góly a sám vstřelil svůj 49. v sezoně, díky němuž se posunul na vedoucí příčku v tabulce střelců.

Díky asistenci u gólu Billa Guerina ze 35. minuty se navíc Crosby stal třetím nejmladším hráčem, který v NHL dosáhl na hranici 500 bodů. Kanadský fenomén, který v únoru rozhodl vítěznou trefou finále olympijských her ve Vancouveru proti USA, toho docílil ve věku 22 let a 244 dnů. Rychleji to zvládli jen Wayne Gretzky (21 let a 52 dnů) a Mario Lemieux (22 let a 172 dnů), který sklidil ovace při dvacetiminutovém předzápasovém ceremoniálu fanoušků spolu s dalšími legendami Penguins při loučení s Mellon Arenou. V nejstarší ze současných hal z roku 1961 přezdívané Igloo odehrál Pittsburgh poslední zápas základní části, ještě se v ní představí v play-off a od dalšího ročníku se přestěhuje přes ulici do nové arény Consol Energy Center.

Florida - New Jersey
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články