Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Boston porazil Toronto, Krejčí se v bodování dotáhl na Jágra

New York - Hokejový útočník David Krejčí se v nedělním utkání NHL podílel dvěma asistencemi na výhře Bostonu na ledě Toronta 5:2. Sedmadvacetiletý rodák ze Šternberka tak bodoval v šestém z posledních osmi zápasů (2+6) a v produktivitě českých hráčů se s 24 body dotáhl na druhého Jaromíra Jágra.

Toronto - Boston 2:5

Boston, který prohrával od 13. minuty 0:1, rozhodl o vítězství třemi góly ve druhé třetině. Krejčí přihrál na druhý, když ve 26. minutě v přesilovce nabil ke střele Toreymu Krugovi, pak zaznamenal asistenci u posledního gólu při power-play. Vítěznou branku si připsal obránce Kevan Miller, který ve 36. minutě premiérovou trefou v NHL zvýšil vedení Bruins na 3:1. Šestadvacetiletý bek odehrál teprve čtvrtý zápas v zámořské lize.

"Všichni máme radost, že se starý muž konečně trefil," vtipkoval spoluhráč Krug. "Byl to skvělý pocit, vidět radost v jeho tváři. Vzpomněl jsem si, jaké to bylo, když jsem dal já svůj první gól. Je to jedinečný pocit," dodal Krug. Miller se přitom dostal do sestavy jen díky zranění dvou stabilních členů mužstva Adama McQuadia a Johnnyho Boychuka. "Odehrál dobrý zápas. Přitom byl hozen do vody, aniž by uměl plavat. Líbí se mi, jak se s tou situací vypořádal," pochválil Millera trenér Claude Julien.

NY Rangers - Washington 1:4

Podruhé za sebou se zapsal do statistik Martin Erat, který asistencí přispěl k výhře Washingtonu na ledě New Yorku Rangers 4:1. Erat, jenž nedávno požádal o výměnu do jiného klubu, se ve 23. minutě podílel na úvodním gólu zápasu, když pohotovou střelou z otočky vytvořil závar před brankou a Jason Chimera protlačil puk do sítě. Za dalších 25 sekund zvýšil na 2:0 Steve Oleksy, ve 39. minutě pak přidal třetí branku Michail Grabovskij z trestného střílení.

Capitals tak třemi góly ve druhé třetině zbavili kouzla brankáře Henrika Lundqvista, který v posledních třech vzájemných zápasech vychytal čisté konto. Po něm naopak sahal brankář Washingtonu Philipp Grubauer, který odchytal teprve čtvrtý zápas v NHL. Dvaadvacetiletý německý gólman zneškodnil 30 střel a o čisté konto ho připravil až v 59. minutě Benoit Pouliot. "Chytal úžasně. Předvedl několik klíčových zákroků, vypadal tak sebejistě. Byli jsme z toho špatní, že jsme na konci nedokázali udržet nulu," litoval Jason Chimera.

Vancouver - Colorado 3:1

Ještě větší smůlu měl brankář Roberto Luongo, který při výhře Vancouveru nad Coloradem 3:1 přišel o čisté konto sedm sekund před závěrečnou sirénou. Bral to ale s nadhledem, Canucks totiž vyhráli počtvrté v řadě a po dlouhé době se v Západní konferenci vyhoupli na pozici zaručující účast v play-off. "Jestli se mě budete ptát na ten gól, tak jdu pryč," žertoval po zápase s novináři Luongo, který si srazil puk do sítě betonem poté, co střela Jamieho McGinna skončila na tyči. "Díky bohu, že to nebyl gól na vyrovnání. Takové věci se stávají. Hlavní je, že máme dva body," zdůraznil Luongo.

Chicago - Florida 6:2

Pozici nejlepšího týmu celé NHL potvrdili obhájci Stanley Cupu z Chicaga, kteří i díky třem gólům v přesilových hrách rozstříleli Floridu 6:2. Zranil se jim ovšem brankář Corey Crawford a jelikož už se potýká se zdravotními problémy i náhradník Nikolaj Chabibulin, musel do branky už v půlce první třetiny finský nováček Antti Raanta. "Ještě jsem nemluvil s doktory, ale nemyslím si, že by to mělo být něco vážného," řekl o Crawfordově zranění trenér Joel Quenneville. "Ale jelikož jde o brankáře, je to pro tým trošku závažnější, než když se zraní hráč z pole, protože všichni víme, jakou roli Corey v mužstvu hraje," dodal Quenneville.

Výsledky NHL:

Minnesota - San Jose 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) Branky: 24. a 60. Parise, 29. M. Koivu - 59. Marleau. Střely na branku: 13:38. Diváci: 18 411.

Toronto - Boston 2:5 (1:0, 0:3, 1:2) Branky: 13. Holland, 41. McClement - 26. Söderberg, 27. Krug (Krejčí), 36. Miller, 57. Iginla, 60. Bergeron (Krejčí). Střely na branku: 32:39. Diváci: 19 165.

Vancouver - Colorado 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) Branky: 6. a 48. Santorelli, 42. Kesler - 60. McGinn. Střely na branku: 21:29. Diváci: 18 910.

Chicago - Florida 6:2 (2:0, 2:2, 2:0) Branky: 2. Sharp, 10. Seabrook, 21. Marián Hossa, 38. Handzuš, 43. Shaw, 60. Saad - 25. Olsen, 30. Goc. Střely na branku: 32:35. Diváci: 21 119.

New York Rangers - Washington 1:4 (0:0, 0:3, 1:1) Branky: 59. Pouliot - 23. Chimera (Erat), 23. Oleksy, 39. Graboskij z trestného střílení, 58. Schmidt. Střely na branku: 31:36. Diváci: 18 006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články