Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Boston klepe na finále. Chybí mu jediná výhra

Velmi jasně se vyvíjí finále Východní konference mezi Bostonem a Carolinou. Bostonští hokejisté vyhráli třetí utkání 2:1, připsali si už třetí vítězství a dělí je jediný triumf od postupu do finále NHL. U rozdílové branky asistoval David Krejčí, jen na střídačce zůstal gólman Caroliny Petr Mrázek.

David Krejčí se raduje se spoluhráči
zdroj: USA Today Sports autor: Winslow Townson

"S oběma našimi gólmany jsme spokojeni. Jsme šťastní, že je máme. Střídají se v brance po celý rok. Nebylo to těžké rozhodnutí," vysvětlil trenér Caroliny Rod Brind'Amour nasazení Curtise McElhinneyho místo Mrázka. "Mac byl skvělý. Dal nám šanci na vítězství. To je vše, co od gólmana žádáte. Jejich brankář ale předvedl mimořádný výkon. Byl to dobrý souboj," dodal.

Carolině patřila první třetina, ale Tuukka Rask zneškodnil všech dvacet střel. Boston otupil nápor domácích v rozmezí 22. a 27. minuty, během kterých dal oba góly. Skóre otevřel Chris Wagner, když výbornou přihrávku Joakima Nordströma usměrnil na hranici brankoviště do odkryté klece.

Mrázkův náhradník Curtis McElhinney neměl nárok ani u druhé trefy. Krejčí přenesl hru z pravé strany na levou přihrávkou na Brada Marchanda. Hostující útočník si poté sjel mezi kruhy a jeho bekhendový pokus chtěl zachytit Calvin de Haan, ale puk si srazil rukavicí do vlastní sítě.

Stejný obránce ve 34. minutě snížil, když jeho střela z levého kruhu prošla Raskovi mezi betony. Torey Krug vstřelil ve třetí třetině gól na 3:1, ale sudí ho neuznali, protože Jake DeBrusk nedovoleně atakoval McElhinneyho. Správnost verdiktu potvrdil rozhodčí u videa. Drama tak pokračovalo až do konce, ale hrdina zápasu Rask odolal a vynikající reflex prokázal zejména při šanci Jordana Staala.

"Cítím se skvěle už mnoho měsíců. Je to o načasování, klidu, trpělivosti. Pomáhají mi i zkušenosti. Snažím se zůstat co nejvíce soustředěný a nenechám se ničím rozhodit," vysvětlil Rask současnou formu. "Předvádí nejlepší výkony, jaké jsem kdy u něho viděl," řekl Cassidy o finském gólmanovi, který kryl v utkání 35 střel.

V historii NHL otočily sérii z 0:3 pouze čtyři týmy. Carolina má ale ve svém středu Justina Williamse, který tento husarský kousek dokázal s Los Angeles před pěti lety. "Neřeknu nic nového a použiju klišé - vydáme ze sebe příští zápas všechno," řekl Williams. "Musíme zlepšit přesilovky, nejsou dost dobré. To dnes udělalo rozdíl. Oni svou využili a byl to vítězný gól," dodal.

Finále Východní konference play-off NHL - 3. zápas:

Carolina - Boston 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky: 34. De Haan - 22. Wagner, 27. Marchand (Krejčí). Střely na branku: 36:31. Diváci: 18 768. Hvězdy zápasu: 1. T. Rask, 2. Wagner (oba Boston), 3. De Haan (Carolina). Stav série: 0:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články