Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boston drží v NHL postupové místo i díky Krejčímu

New York - Český hokejista David Krejčí se v sobotním utkání NHL podílel dvěma asistencemi na výhře Bostonu 2:1 v prodloužení na ledě Toronta. Po akcích třiadvacetiletého útočníka skóroval v obou případech Miroslav Šatan. Krejčí zaznamenal dva body v jednom utkání posedmé z posledních 13 zápasů a také díky jeho produktivitě se Bruins drží v elitní osmičce Východní konference. Na devátý New York Rangers má Boston náskok dva body.

I Patrik Eliáš přispěl dvěma kanadskými body k vítězství New Jersey 4:0 na ledě Caroliny. V závěru první části dostal Devils šestnáctým gólem sezony do dvoubrankového trháku a v posledním dějství asistoval u čtvrté branky týmu. K triumfu New Jersey pomohl 30 bezchybnými zásahy Martin Brodeur, který se letošním osmým čistým kontem vyrovnal v této statistice vedoucímu Ilju Bryzgalovovi. Vítězství je pro New Jersey i malou satisfakcí za loňský ročník, kdy právě s Carolinou vypadlo v prvním kole. Tentokrát jí vzalo i teoretickou naději na postup do vyřazovací části. 

Boje o Stanleyův pohár naopak neminou hokejisty Nashvillu, kteří v prodloužení uspěli v Detroitu 4:3. Jedním gólem se o výhru přičinil i český útočník Martin Erat. "Jsme velmi rádi, že jsme si dnes zajistili účast v play-off. Ale tím to pro nás nekončí. Chceme si vybudovat do další fáze co nejlepší výchozí pozici," podotkl Jean-Pierre Dumont.

Washington vytvořil nový klubový rekord, když si v Columbusu po výsledku 3:2 připsal 51. výhru v sezoně. Capitals rozhodli skvělým nástupem. Už v 15. minutě vedli tříbrankovým náskokem, který jednou trefou podpořil i Tomáš Fleischmann. Jeho tým má na dosah premiérový zisk Prezidentovy trofeje. V čele soutěže má před druhým San Jose čtyři zápasy před koncem základní hrací části osm bodů náskoku. Washington nadále vylepšuje klubové rekordy v počtu získaných bodů během sezony (114) a venkovních výher (23).


New York Rangers rozhodli o své výhře 4:1 na ledě Floridy gólovou smrští v závěrečné části, v níž vstřelili všechny své branky. Strhující finiš předvádějí i v boji o play-off, neboť si v posledních šesti utkáních připsali jedenáct bodů a v tabulce Východní konference se vyrovnali osmé Philadelphii. Na deváté místo Rangers odsouvá menší počet výher.

O bod zpět za Rangers je Atlanta. V konečném účtování může Thrashers chybět bod právě z utkání na ledě Pittsburghu, kde třikrát vedli o jednu branku, ale domácí vyrovnali naposledy v předposlední minutě a v prodloužení rozhodl o jejich výhře 4:3 obránce Jordan Leopold.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články