Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bonk přiblížil gólem a asistencí postup Nashvillu

New York - Český útočník Radek Bonk se v sobotním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře Nashvillu 5:4 po samostatných nájezdech v souboji s Columbusem. Dvaatřicetiletý hokejista zařídil třetí a čtvrtou branku týmu, jimiž Predators dokonali obrat z 1:3 na 4:3. Postupovou naději ještě neztratili ani hokejisté Edmontonu, kteří se vítězstvím 5:3 nad Vancouverem přiblížili osmému místu na rozdíl tří bodů. Úvodní gól zápasu vstřelil Aleš Kotalík, výhru pečetil do prázdné branky jeho jmenovec Hemský, jenž si připsal i asistenci na vítězné trefě.

I přes Bonkovy zásahy dosáhli vítězství hokejisté Nashvillu až v penaltovém rozstřelu, ve kterém Ville Koistinen předčil ve třetí sérii Jiřího Novotného, autora jedné ze čtyř branek Columbusu v základní hrací době. Predators se výhrou vrátili do elitní osmičky Západní konference, přičemž mají stejně bodů jako deváté St. Louis.

Rázný krok k účasti ve vyřazovacích bojích učinili i hokejisté Montrealu, kteří na ledě Toronta zvítězili i s přispěním dvou finálních přihrávek Romana Hamrlíka jednoznačně 6:2. Výhrou si hokejisté Montrealu potvrdili postavení v postupové osmičce Východní konference, v níž na sedmém místě mají náskok pěti bodů na devátou Floridu.

Play off se vzdaluje hokejistům Buffala, kteří domácí prohrou 2:3 neukrojili ze čtyřbodové ztráty na osmý New York Rangers. Sabres sice dvěma góly v závěrečné třetině zdramatizovali vývoj utkání, ale hostující Devils si už vítězství nenechali vzít. U rozdílové branky si asistenci připsal Robert Holík.

"Potřebujeme nějakou pomoc. Je to frustrující," vyjádřil se k šancím Buffala na účast v play off útočník Derek Roy. Nejproduktivnější Čech Patrik Eliáš vynechal třetí utkání v řadě kvůli svalovému zranění.

Radek Martínek vstřelil vítěznou branku

V souboji dvou nejslabších týmů Východní konference zdolali hokejisté New Yorku Islanders v domácím prostředí Tampu Bay 3:1. Vítězný gól zaznamenal český obránce Radek Martínek, který ve 35. minutě ranou z pravého kruhu zvyšoval v přesilové hře na 2:0.

Nejlepší tým Východu Boston si těsnou výhrou 1:0 nad New Yorkem Rangers zajistil prvenství v konferenci. Jedinou branku utkání zařídil Blake Wheeler a páté čisté konto vychytal díky 31 úspěšným zásahům Tim Thomas.

St. Louis vypadlo z postupové osmičky

San Jose doma podlehlo v play off bojujícímu Anaheimu 2:5. Sharks sice dokázali góly Joea Thorntona a Milana Michálka smazat dvoubrankové manko, ale na další tři zásahy soupeře už neodpověděli. Čtyřmi asistencemi se pod výhru Ducks podepsal Ryan Getzlaf. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2007 zvítězil v devátém z posledních deseti zápasů a na sedmém místě Západní konference už má tříbodový náskok na deváté St. Louis.

Právě hokejisté Blues vypadli z elitní osmičky prohrou 4:5 na ledě Dallasu. Rozhodující branku zaznamenal už po 16 sekundách pětiminutového přídavku obránce Trevor Daley a vítěznou premiéru v NHL si odbyl brankář Matt Climie, který zastavil 22 střel soupeře. I přes dvoubodový zisk se Stars play off nezúčastní poprvé od roku 2002.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články