Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bolest, ale i spoustu hrdosti a uznání. Juniorům gratuloval Voráček či Nedorost

Prohráli, ale hned sbírali gratulace. Českým hokejovým juniorům gratulovali po prohraném finále šampionátu hráčů do 20 let jejich předchůdci jako Jiří Hrdina, Jakub Voráček nebo Václav Nedorost. Uznání vyjádřil i šéf svazu Alois Hadamczik.

Connor Bedard před Martinem Ryšavým
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Calabrese

"Tak nakonec je to stříbro, ale s cenou zlata... Tenhle tým udělal maximum a i když jsou teď kluci zklamaní, tak je to obrovský úspěch, který docení až časem," napsal Hrdina na Twitter a pogratuloval hráčům, trenérům a všem, kteří se na zisku stříbrné medaile podíleli.

Seniorský mistr světa z roku 2010 Jakub Voráček již v průběhu utkání psal, že je pořádně nervózní. Po vítězném gólu Dylana Guenthera v sedmé minutě prodloužení pogratuloval Kanadě k zisku zlata, stejně jako českým hráčům.

"Skvělý turnaj pro Českou republiku. Spousta vzrušení, skvělé tempo, skvělá mentální síla," uvedl útočník Columbusu, jenž je momentálně ze zdravotních důvodů mimo hru. Voráček zároveň ocenil týmovou sílu českého výběru.

V zámoří sledoval finále i Ladislav Šmíd. Bývalý vynikající obránce žije po ukončení kariéry s rodinou v Kanadě. Již před finále avizoval, že i jeho děti budou v boji o zlato fandit Česku. "Nejprve bych rád poblahopřál Kanadě ke ZLATU. Myslím, že medaile je v dobrých rukou a je zasloužená. Jsem hrdý na naše hráče a na to, jak reprezentovali na juniorském MS. Všem ukázali, že tvrdá týmová práce opravdu FUNGUJE," napsal na Twitteru Šmíd, který vždy vynikal maximálním nasazením.

Jakub Lauko
zdroj: REUTERS autor: Eric Hartline-USA TODAY Sports Zdroj: https://spor

Musíme smeknout, napsal Lauko

Podobně to viděl i útočník Jakub Lauko, který se nyní snaží stabilně prosadit do kádru Bostonu v NHL. "Velká škoda, ale myslím si, že i přes prohru musíme všichni smeknout klobouk, protože to, co kluci na ledě celej turnaj předváděli, bylo něco neskutečnýho. Zase jednou můžu být hrdej na to, že jsem Čech," napsal Lauko.

"Neskutečné výkony, zasloužená medaile. Obrovská gratulace," doplnil jej Václav Nedorost, který se podílel na triumfech českého týmu na juniorských MS v letech 2000 i 2001.

S hráči se shodl i prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik. "Kluci podali velký výkon. Chci vám poděkovat za celý turnaj stejně jako realizačnímu týmu. Všichni jste odvedli kus práce a po letech jste v Česku vyvolali hokejovou euforii. Stříbro je obrovský úspěch a za celý český hokej vám gratuluji. Jsme na vás hrdí," napsal Hadamczik na Twitteru.

O velký úspěch se před několika měsíci zasloužily i české hokejistky, které na mistrovství světa v Dánsku získaly bronz. Řada z nich na instagramu sdílela grafiku národního týmu oznamující zisk stříbra. "Pro mě jste zlatí chlapci," napsala například Tereza Vanišová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články