Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslavští střelci se vytáhli. Tým se posouvá v tabulce před soupeře z Třince

Velké vítězství slaví hokejisté Mladé Boleslavi. V nadmíru sledovaném duelu totiž porazili Třinec 6:4 a posunuli se před něj na čtvrtou příčku extraligové tabulky. 

Utkání Třinec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Úřadující mistr vedl v páté minutě 2:0, ale v polovině zápasu už prohrával 2:4. K obratu přispěl gólem a přihrávkou Adam Zbořil, tři nahrávky si připsal Lukáš Kašpar. Hosté udělali další krok směrem k přímé účasti v play-off - na sedmé Karlovy Vary mají náskok 13 bodů.

Úvodní střídání patřila Mladé Boleslavi, ale skóre se měnilo z první střely na druhé straně. Domácí získali u zadního mantinelu puk, připravili ho před branku Adamskému, který zavěsil zblízka bekhendem pod horní tyčku. Vzápětí Třinec zvýšil z přesilové hry: Wolski se prosadil střelou bez přípravy z pravého kruhu a připsal si devátou trefu ve dvanáctém utkání v extralize.

Karta se začala obracet od 15. minuty. Flynn, který se ocitl sám před Štěpánkem, ještě neuspěl s bekhendovou kličkou, ale o chvíli později udeřil z přečíslení čtyři na dva Skalický. Moc nechybělo, aby hosté ještě před odchodem do kabin vyrovnali, osamoceného Najmana ale vychytal reflexivně Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

Středočeši si vše vynahradili třemi góly v rozmezí 26. až 30. minuty. Z přesilové hry vyrovnal Zohorna, od jehož chráničů se odrazila do branky střela Zbořila. O 29 sekund později otočil skóre agilní čtvrtý útok - Kousal trefil ze vzduchu bekhendovou přihrávku Flynna, puk se odrazil od tyčky a do branky ho dotlačil Najman. Poté hosté využili Zbořilem i druhou početní výhodu a vyhnali Štěpánka z branky, nahradil ho Daneček.

Domácí nemohli dlouho nic vymyslet, trenér Varaďa začal míchat se složením útoků a vyplatilo se. Ještě před druhou přestávkou našel Michal Kovařčík střelou z levého kruhu místo u bližší tyče.

Vyrovnat mohli ve třetí třetině Růžička i Musil, místo toho v 57. minutě hosté odskočili trefou Bičevskise na 5:3. Koncovka byla přesto dramatická. O dvacet sekund později snížil zblízka Růžička a při hře bez gólmana měl na hokejce vyrovnání Vrána. Mladá Boleslav ale odolala a její výhru zpečetil do prázdné branky Lunter.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Adamský (Š. Novotný, Dravecký), 5. Wolski (Gernát, P. Vrána), 39. M. Kovařčík (Martin Růžička), 58. Martin Růžička - 15. Skalický (Klepiš), 26. R. Zohorna (A. Zbořil, Pláněk), 27. O. Najman (P. Kousal, Flynn), 30. A. Zbořil (L. Kašpar, Klepiš), 57. Bičevskis (L. Kašpar, Dlapa), 60. Lunter (L. Kašpar). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 4282.

Třinec: Štěpánek (30. Daneček) - Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Mladá Boleslav: Krošelj - Hrdinka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - L. Kašpar, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Marek Zadina (Třinec): "Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale dostali jsme gól a zhroutilo se nám to. Druhá třetina byla špatná, inkasovali jsme tři branky během pěti minut. Třetí třetinu jsme se chtěli vzchopit, nějaké šance jsme si vypracovali, ale prohráli jsme."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Nevstoupili jsme do utkání špatně, ale z prvních dvou střel jsme dostali dva góly. Důležitý byl asi gól na 2:1, který nás zvedl. Byli jsme ale celý zápas lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Jsme za to rádi, v Třinci se těžko vyhrává."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články