Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslavský Nouza se proti Mostu blýskl čtyřmi góly

Praha - Útočník lídra první hokejové ligy Mladé Boleslavi Tomáš Nouza se ve 26. kole blýskl čtyřmi góly. V utkání s Mostem si navíc připsal asistenci a výrazně přispěl k vítězství 7:3. Nouza potvrdil vynikající střeleckou formu z posledních zápasů. V sobotu skóroval jednou v Havlíčkově Brodě a týden předtím pokořil hattrickem rodný Písek.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Základ výhry položila Mladá Boleslav v první třetině, kterou ovládla 3:0. Hosté sice deset minut před koncem třetí části mírně zdramatizovali utkání snížením na 3:5, ale klid na boleslavskou stranu vrátil svým třetím a čtvrtým zásahem Nouza. Závěr okořenila šarvátka mezi domácím Chaloupkou a hostujícím Skvorcovem, kterou vyhrál domácí obránce. Mladá Boleslav si vítězstvím pojistila první místo v tabulce. Nedávno extraligový tým vede o šest bodů před Olomoucí. Hanáci přeskočili Ústí díky výhře 6:2 nad Litoměřicemi, které definitivně zlomili až třemi góly v závěrečném dějství.

Ústí podruhé v sezoně prohrálo se Šumperkem, tentokrát na vlastním stadionu 2:4. Domácí přivedl do vedení v polovině úvodní třetiny Čermák, hosty pak podržel jistými zákroky brankář Štůrala. Ve druhé třetině potrestal Staněk vyloučení Hořavy a ve 45. minutě šli hosté do vedení po chytré teči veterána Pláška. Na 3:1 zvýšil za další tři minuty v oslabení Červenka a krátce poté překonal domácího brankáře Koutského pohotovou střelou Holík. Ústecký Poživil stačil pouze zkorigovat porážku favorita.

Ilustrační foto 1. liga
zdroj: www.hcusti.cz autor: Miroslav Rosendorf

Hokejistům Jihlavy se nepodařilo vyhrát osmý domácí zápas v řadě. Sérii utnula výhrou 3:1 Kadaň. Hosty poslal do vedení dvě minuty před koncem první části Procházka, jenž uplatnil důraz před brankovištěm. I ve druhé třetině byli Severočeši lepší, ale ze vstřelené branky se hned na jejím počátku radovala Dukla, když puk těsně před kadaňským gólmanem tečoval do sítě Malec. Vedení na stranu hostů vrátil ve 47. minutě Gajovský, který dorazil do sítě puk vyražený brankářem Novotným. Při power-play a přesilovce domácích zpečetil vítězství Kadaně střelou z vlastní třetiny Jíra.

Souboj osmého Hradce s třináctým Berounem byl pikantní pro domácího Švagrovského, který v dresu soupeře strávil poslední tři sezony. Zápas dlouho nabízel jen hru plnou nepřesností. První gól padl až v závěru druhé třetiny a dostal do vedení Východočechy. Gólový půst tím byl definitivně ukončen, třetí část totiž přinesla přestřelku, v níž ale Medvědi stále ztráceli. Díky vydařenému závěru nakonec Hradečtí vyhráli jasným poměrem 5:2, dvě branky v dresu vítězů vstřelil Haluza.

Výsledky 26. kola 1. ligy:

Jihlava - Kadaň 1:3 (0:1, 1:0, 0:2), Mladá Boleslav - Most 7:3 (3:0, 1:1, 3:2), Třebíč - Benátky nad Jizerou 3:4 v prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1), Ústí nad Labem - Šumperk 2:4 (1:0, 0:1, 1:3), Hradec Králové - Beroun 5:2 (0:0, 1:0, 4:2), Písek - Havlíčkův Brod 2:3 (1:0, 1:2, 0:1), Olomouc - Litoměřice 6:2 (1:1, 2:1, 3:0).

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články