Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Boleslav získala Broše s Klimentou a chce extraligu

Mladá Boleslav - Vedení hokejistů Mladé Boleslavi si pochvaluje posílení kádru známými extraligovými jmény Michalem Brošem a Tomášem Klimentou. Středočeši věří, že zkušení útočníci pomohou udělat Bruslařskému klubu poslední krok mezi elitu, který se v minulém ročníku ve čtyřčlenné baráži jen těsně nepovedl.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Letos to po manažerské stránce bylo asi nejsnadnější od doby, co tady jsem. Za ten uplynulý rok se nám podařilo klub stabilizovat," řekl na dnešní tiskové konferenci Radim Vrbata, útočník Phoenixu, který je od roku 2011 spolumajitelem mladoboleslavského klubu. "Vrchol je opět stejný - play-off, potom baráž," vyhlásil Vrbata. Pomoci k němu mají i ze Sparty přicházející Broš a Klimenta, jenž hrál naposledy za Třinec. "Když bude možné tým ještě průběžně vylepšit, tak to určitě uděláme," ujistil Vrbata.

"Potřebujeme v průběhu sezony odhalit naše slabiny a pak se můžeme případně ještě posílit pro play-off," doplnil ho Luděk Bukač mladší, který je další - byť staronovou - posilou. Po třech letech se do klubu vrací na postu sportovního manažera. "Jsem rád, že tu zůstala spousta hráčů a stabilizoval se a profesionalizoval realizační tým," dodal Bukač. Mladoboleslavští budou o extraligu usilovat s podobným rozpočtem jako v minulé sezoně. "Tedy přes 60 milionů korun, přičemž jde o celkový rozpočet klubu," prozradil marketingový manažer Cyril Suk.

Na postu trenéra setrval zkušený František Výborný, i když přiznal, že po uplynulém ročníku nebyl okamžitě rozhodnutý, zda bude chtít i nadále pokračovat. "Ale ta baráž mě zdravě nakopla, protože jsem viděl, že to mužstvo má na to, aby se o extraligu popralo. Jsem rád, že tu mohu nadále zůstat a máme druhý pokus na to, abychom to dokázali," řekl Výborný.

Příchodem hráčů, jako jsou Broš s Klimentou, ale také třeba Viktora Ujčíka do Jihlavy a ambicím Českých Budějovic, které přišly o extraligu po přesunu Mountfieldu do Hradce Králové, se navíc podle něho druhá nejvyšší soutěž zkvalitní. "Je to jedině plus. Určitě je to lepší, než když hrajete s Berounem 7:0, tedy zápas, který vám nic nedá," prohlásil Výborný. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články