Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Boleslav zakončila sezonu výhrou nad Litvínovem, Jihlava uspěla v Chomutově

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v závěrečném šestém kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize Litvínov 5:2. Středočeši tak zakončili vítězně jinak nepovedenou sezonu a v tabulce play-out přeskočili Chomutov, který podlehl doma Jihlavě po nájezdech 2:3. Litvínov a Duklu čeká od úterý boj o setrvání mezi elitou v baráži s nejlepšími celky první ligy Karlovými Vary a Kladnem. Utkání Jihlava - Kladno sledujte v úterý 27. března od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Mladá Boleslav - Litvínov
zdroj: twitter.com/hcverva

Mladá Boleslav šla do vedení už v šesté minutě, kdy Iberer zahákoval Martina Procházku, sudí nařídili trestné střílení a Procházka si skvěle provedeným blafákem do bekhendu pohrál s Petráskem.

Pacovský mohl zvýšit, jenže trefil jen tyč. Místo toho přišlo vyrovnání Severočechů, když Jánský v 19. minutě využil přesilovku a poslal předčasně zpět do hry Dlapu.

Ve druhé třetině měli domácí velkou převahu, ale gólově ji vyjádřili teprve poté, co v polovině duelu nahradil Petráska v litvínovském brankovišti Kantor.

V čase 33:15 vrátil Mladé Boleslavi vedení Urban, o 62 vteřin později se prosadil Volf, a když časomíra ukazovala 35:15, Středočeši vedli už o tři góly zásluhou Lence.

Třetí část přinesla ještě po jedné trefě na každé straně. Po obrovské chybě Lukáše Doudery ve vlastní obranné třetině překonal Kantora na dva pokusy Orsava, poslední slovo měl pak při přesilovce pět na tři Smolka.

BK Mladá Boleslav - HC Litvínov 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Martin Procházka z trest. střílení, 34. Urban (Orsava), 35. Volf (Urban, Martin Procházka), 36. Lenc (Klepiš, Kotvan), 50. Orsava - 19. Jánský (Řehoř), 56. Smolka (Jánský, Trávníček). Rozhodčí: Úlehla, Kika - Kis, Klouček. Vyloučení: 4:4, navíc Klepiš (Mladá Boleslav) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 1012.

Mladá Boleslav: Groh - Bernad, Jan Hanzlík, Eminger, Dlapa, Kurka, Kotvan - Orsava, Nahodil, Valský - Lenc, Klepiš, Pacovský - Volf, Urban, L. Pabiška - Martin Procházka. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Litvínov: Petrásek (30. Kantor) - Šesták, Iberer, Čutta, Gula, L. Doudera, Frolo - Trávníček, Řehoř, Jánský - Matoušek, Válek, J. Doležal - Smolka, Šimeček, Stříbrný - Dufek, Jícha, Marek Růžička. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Pro nás šlo o poslední zápas v sezoně a já jsem moc rád, že k tomu kluci přistoupili, jak k tomu přistoupili. Vyjádřili jsme hrubou nespokojenost s přístupem k zápasu v Jihlavě a chtěli jsme se na domácím ledě rozloučit výhrou. Jak kvůli sobě, tak i kvůli fanouškům. Musím hráče pochválit. Za přístup, ale i za to, jak jsme do zápasu vstoupili, bylo vidět, že si jdeme za vítězstvím. Bylo tam sice nejprve málo střelby, ale i to jsme potom napravili a vyjádřilo se to i gólově. Jsem rád, že máme alespoň to jedenácté místo."

Darek Stránský (Litvínov): "Přijeli jsme bez zkušenějších hráčů, protože jsme nechtěli riskovat, že by se třeba někdo nějakým nešťastným zákrokem zranil. I s širším kádrem jsme chtěli odehrát solidní partii a pokud možno se pokusit i bodovat, ale Mladá Boleslav dnes hrála v klidu. Bylo vidět, že jejím hráčům už o nic nejde, fungovalo jim to, byly tam z jejich strany pěkné kombinace a my jsme se jen těžko bránili. Rozhodly tři slepené góly ve druhé třetině."

Jihlava půjde po úspěšně zvládnutých nájezdech v Chomutově do baráže s vítězstvím v zádech. Piráti naopak přišli porážkou v posledním 6. kole skupiny o umístění kvůli horším vzájemným zápasům s Mladou Boleslaví o 11. příčku a skončili dvanáctí.

Utkání začalo velkým množstvím vyloučení, z nichž vyplynula hra ve třech proti
třem. Následně Dukla využila zkrácenou klasickou přesilovku, když Divišovu
střelu tečoval Skořepa.

Vyrovnat mohl Smejkal, jenže ranou z levého kruhu neuspěl, stejně dopadl na druhé straně Skořepa s dorážkami. Závěr třetiny přinesl další tresty, v doznívající přesilovce domácích nevyužil šanci Poletín.

Na začátku druhé třetiny Piráti ubránili zkrácené oslabení, poté sami nevyužili přesilovku a dvě nadějné šance - Havel selhal v úniku a Huml nezakončil úspěšně přečíslení. V 29. minutě bylo vyrovnáno, když Knotovo nahození zapadlo do bližšího rohu branky.

Od poloviny utkání měla Dukla čtyřminutovou početní výhodu, ve které inkasovala z Vantuchovy hole, na začátku 39. minuty ale přispěchal s odpovědí Diviš a bylo to 2:2.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupily oba celky s opatrnou hrou, která nepřinesla žádné šance. Chomutovu nepomohly ani dvě početní výhody, ve kterých se mu téměř nepodařilo ohrozit bránu.

Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení, ve kterém Jihlava nevyužila přesilovku a Chomutov dvě jasné příležitosti Vondrky a Smejkala. V samostatných nájezdech rozhodl Čachotský povedenou kličkou do bekhendu.

Piráti Chomutov - Dukla Jihlava 2:3 po nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Knot (J. Mrázek, Lauko), 32. Vantuch - 5. Skořepa (Diviš, P. Straka), 39. Diviš, rozhodující sam. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Horák, M. Sýkora - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3198.

Chomutov: Pavlát - Flemming, Dietz, Valach, Trefný, Knot, J. Mrázek, L. Chalupa - Vondrka, Šťovíček, Sklenář - Skokan, Vantuch, Poletín - J. Havel, Huml, Lauko - Hlava, Smejkal, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Jihlava: Kořenář - De la Rose, Šidlík, Stříteský, Bryhnisveen, D. Kajínek, Váňa - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, Rys, Jiránek - Žálčík, Hamill, Půža - Čermák, Hubáček, Seman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Bylo to pro nás poslední utkání sezony a relativně v klidu. Bylo to hodně vyrovnané, hra nahoru a dolů. Remíza byla z obou stran zasloužená. V nájezdech byla Jihlava lepší, dala dva góly a my žádný."

Petr Vlk (Jihlava): "Není moc co hodnotit. Pro domácí už to byl závěr, takže o nic nešlo. My jsme střídali dobré okamžiky s horšími momenty, které jsme měli před druhým inkasovaným gólem. Jinak utkání vyloženě špatné nebylo. Jsme rádi za dva body z nájezdů, i když v prodloužení jsme tam měli dva úniky."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články