Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav vyhrála v Olomouci souboj nováčků, exceloval Výborný

Olomouc - Hokejisté Mladé Boleslavi ovládli souboj extraligových nováčků a po výhře 5:1 na Hané ukončili sérii tří porážek. Olomouc tak v 10. kole poprvé v sezoně doma nebodovala, dvěma góly se o to zasloužil kapitán Středočechů David Výborný.

Utkání Olomouc - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Kohouti přitom začali tradičním tlakem. Rittrich v brance Mladé Boleslavi čelil pokusům Ráce a Mataie. První střelu chytil, při druhé mířil útočník domácích těsně vedle.

Ideální šanci dostat se do vedení měla Olomouc v 5. minutě, kdy mohla hrát 103 sekund v pěti proti třem. Marosz ale svoji šanci nevyužil a následně se sám nechal vyloučit. Když poté fauloval i Vyrůbalík, zahráli si přesilovku čtyři na tři i hosté a krátce po jejím skončení se dostali do vedení. V 11. minutě otevřel skóre Výborný.

Vyrovnat mohl Marosz, který se v 16. minutě dostal do nájezdu na Ritticha, mladoboleslavský gólman ale jeho blafák výborným zákrokem zlikvidoval. Druhá třetina začala pro domácí šokem. Výborný obehrál Majeského a druhou trefou v utkání zvýšil na 2:0. Hanáky dostal zpět do utkání Hrňa, který dorazil za Ritticha puk po Rašnerově střele a první neúspěšné dorážce Laše.


Místo vyrovnání však domácí potřetí inkasovali a dokonce při vlastní přesilové hře. Rác ztratil puk a Pabiška svůj nájezd zakončil přesně. V pokračující přesilové hře mohl snížit kapitán Patera, ležícího Ritticha ale nepřekonal. Hosté poté nepotrestali čtyřminutové vyloučení Rašnera.

Třetí část hry začala Mora početní převahou, kterou nevyužila. Ve 43. minutě mohl snížit po Hrňově výzvě Matai, ovšem Rittich předvedl další skvělý zákrok. O výhře hostů poté po Cibákově chybě definitivně rozhodl Musil.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Hrňa (Laš) - 11. D. Výborný (Trška), 22. D. Výborný, 30. L. Pabiška, 54. Musil. Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4724.

Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský, Škůrek - Diviš, Patera, Dlouhý - Rác, Marosz, Cibák - Hrňa, Matai, Laš - Jergl, Buc, Zuzin. Trenéři: Fiala a Dopita.

Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Robar, Trška, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Rys, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Petr Fiala (trenér Olomouce): "Zápas hodně ovlivnila naše nevyužitá přesilovka pět na tři, kdy při šanci Rosti Marosze už všichni zvedali ruce, ale Rittich mu ji chytil. První třetinu jsme hráli dobře, ve druhé části bylo důležité, že jsme po snížení na 1:2 dostali branku v naší přesilovce. Přesilovky i oslabení jsme hráli mizerně, navíc těch vyloučení z naší strany bylo také zbytečně moc. V závěru jsme bojovali, ale bylo to spíše trápení. Soupeř se soustředil na bránění a na brejky a my jsme s tím už nebyli schopni nic udělat."

Marian Jelínek (trenér Mladé Boleslavi): "Olomouc hraje doma výborně, proto jsme sem jeli s respektem. My sbíráme body spíše venku a jsem rád, že se to povedlo i tady. Jsme rádi, že jsme zde jako první získali tři body. Důležité bylo, že jsme přestáli přesilovku domácích pět na tři. Z naší strany to byl výborný týmový výkon, od brankáře po posledního hráče. Vyzdvihl bych ale výkon Davida Výborného, který hlavně u druhé branky předvedl svoji šikovnost."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy