Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boleslav v Litvínově vyrovnala až při power play, další bod si zajistila v prodloužení

Litvínov – Čtyřiašedesát vteřin dělilo hokejisty Litvínova od výhry a zisku tří bodů v duelu s Mladou Boleslaví. Hostující celek ale při závěrečné hře bez brankáře a přesilovce 6 na 3 vyrovnal a nakonec získal i bod navíc, když vítězství 5:4 v prodloužení trefil v další početní výhodě Jakub Klepiš. Hvězdou utkání se stal Marek Trončinský, jenž si připsal pět bodů za gól a čtyři asistence.

Slavící hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Na branku diváci příliš dlouho nečekali, ovšem k jejich nelibosti se ve třetí minutě prosadil hostující kapitán Výborný, který dokázal využít zmatky v litvínovském brankovišti a pohotově doklepl puk do branky. Na druhé straně prověřil Ritticha Trávníček, ovšem ani nadvakrát neuspěl. V sedmé minutě krásnou střílenou přihrávkou našel Martynek Hanzla, ten zblízka trefil pouze dobře postaveného hostujícího brankáře.

Na druhé straně po chybné rozehrávce trefil Jarůšek tyčku Petráskovy branky a v další šanci neuspěl ani Hyka. V 13. minutě nabil Hanzl Kubátovi, ten ale promarnil správný moment ke střele a z dobré šance nakonec nebylo vůbec nic. V závěrečných vteřinách první třetiny udělal v útočné třetinu hrubku Gula a na Petráska se řítila trojice Lenc, Hyka a Klepiš, který však v dobré pozici selhal.

V úvodu druhé části objel Lukeš branku a bekhendem se pokusil přelstít Ritticha, puk skončil těsně vedle. V 26. minutě Litvínov vyrovnání: Hübl vypálil z mezikruží a trefil se přesně mezi betony. Za necelé dvě minuty ovšem opět zmrazil tribuny Trončinský, když si v oslabení pohrál s obránci a přesně zakončil do horního růžku.

Za pouhých 35 vteřin bylo opět srovnáno. Duda od hrazení našlápl do středu ke střele a tu zastavila až síťka za hostujícím brankářem. V 34. minutě pohotovou ranou vyzkoušel Ritticha Hübl, ale ani z dorážky se z druhé branky neradoval.

Ve 41. minutě se Litvínov dostal do vedení, když Piroš vyhrál vhazování přesně na hůl Hořavovi a ten se nemýlil. Domácí měli i další příležitosti, ale Rittich dokázal svůj tým podržet. Z nenápadné akce se tak prosadil v 53. minutě Pabiška, který dokázal využít přečíslení dva na jednoho a zavěsil puk přesně pod horní tyčku. To ale ještě nebylo vše.

Na začátku 58. minuty se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Martynek a se štěstím poslal Litvínov opět do vedení. Poté se však nechali zbytečně vyloučit Piroš, Hübl a Pavelka. Mladoboleslavští této příležitosti dokázali využít a v 59. minutě se při hře v šesti proti třem prosadil ranou od modré čáry Stříteský.

V prodloužení díky krásné kombinaci rozhodl po 62 odehraných vteřinách Klepiš, i pod jeho trefou byl jako asistent podepsaný Trončinský. Hostující tým si tak připsal druhý bod a ukončil sérii pěti extraligových porážek v Litvínově ve vzájemných kláních.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Mladá Boleslav

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:5 v prodloužení (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Hübl (F. Pavlík, Lukeš), 30. Duda (Piroš), 41. M. Hořava (Piroš), 58. Martynek (Trávníček, R. Hanzl) - 3. D. Výborný (Trončinský, L. Pabiška), 29. Trončinský (Hyka), 53. L. Pabiška (D. Výborný, Trončinský), 59. Stříteský (Trončinský), 62. Klepiš (Trončinský). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - D. Jelínek, Zíka. Vyloučení: 7:6, navíc Frolo - Urban oba 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5111.

Litvínov: Petrásek - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Chaloupka, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, Piroš, M. Hořava - Jurčík, K. Reichel, J. Doležal - od 21. navíc Válek. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Rýgl, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, Klimenta - Hyka, Klepiš, Lenc - Kubica, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Jiří Šlégr (Litvínov): "My jsme měli v první třetině přílišný respekt, úplně zbytečně. Řekli jsme si, že musíme začít hrát úplně jinak a kluci si to uvědomili. V poslední třetině jsme věřili, že bychom utkání mohli urvat, ale individuálními chybami jsme pustili soupeře na kontakt a poté jsme si prohráli zápas zbytečnými vyloučeními. Nejsme samozřejmě rádi, že jsme dva body ztratili."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "My jsme sem po středečním výkonu jeli s tím, že styl týmu, který hraje s velkým úsilím, nám nesedí. V první třetině jsme hráli velice dobře, hráli jsme aktivně, ale od 12. minuty soupeř vyrovnal hru, ve druhé třetině byl jasně lepší Litvínov. Třetí část jsme chtěli zvrátit, ale inkasovali jsme a v závěru to byla hektika, ale jak se říká - tonoucí se stébla chytá. Takže jsme rádi, že jsme vyrovnali a poté získali i druhý bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy