Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav udolala Zlín a ztrácí na něj jediný bod

Mladá Boleslav – Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 40. extraligovém kole Zlín 4:3 a v tabulce se dotáhli za svého soupeře na rozdíl jediného bodu. Gól a dvě nahrávky si připsal boleslavský obránce Ctirad Ovčačík.

Mladá Boleslav - Zlín
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V obraně Středočechů poprvé nastoupil bek Holub, který přišel na hostování do konce sezony z poslední Slavie a hned v úvodu čelil se svými novými spoluhráči zlínské přesilovce. Při trestu Ovčačíka se však domácí zdatně ubránili, uhlídali hlavně nebezpečného Lešku. Postupem minut Boleslav zvyšovala tempo, v polovině třetiny jí k tomu pomohla i přesilovka. Mikulík s Výborným sice početní výhodu nevyužili, ale tlak domácích sílil. Další velké šance měli Bárta s Musilem, až nápor vyvrcholil gólem Broše v 18. minutě.

Centr první boleslavské formace prokličkoval středem a individuální akci zakončil úspěšně provedeným blafákem. Pětigólovou druhou třetinu otevřel přesilovkovou brankou Veselý, který u tyče snadno doklepával puk po přihrávce Čajánka skrz brankoviště. Zlín poté dokázal vyrovnat i po dorážce Bárty, na niž Žižka navázal gólem z mezikruží na 2:2. Rozhodující náskok si domácí vypracovali dvěma přesilovkovými trefami v polovině zápasu.

Nejprve Ovčačík propálil Kašíka tvrdou střelou od modré čáry pod horní tyč a po něm využil další početní výhodu i Klimenta, který ve 32. minutě napálil odražený kotouč od zadního mantinelu pohotově za přesouvajícího se brankáře Zlína. Hosté v závěru třetiny zvýšili aktivitu, ale pár vteřin před koncem mohl z brejku znovu udeřit Klimenta, po jehož střele puk cinknul o tyč.

Stejný hráč na začátku třetí třetiny připravil gólovou pozici Látalovi, ale Kašík stihl sklapnout betony k sobě. Uklidňující pátý gól nedokázal vstřelit ani v 46. minutě při přečíslení Lenc, a po polovině třetí třetiny hosté zdramatizovali závěr. Říčka dostal hodně času na levém křídle, srovnal si puk a přesnou trefou do horního růžku snížil na 3:4. Zlín v závěru vyvinul nápor, ale pár vteřin před vypršením základní hrací doby Ondráček minul odkrytou bránu a odmítl prodloužení. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Zlín

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 4:3 (1:0, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Broš (Klimenta, Ovčačík), 24. Bárta (Mikulík, D. Výborný), 28. Ovčačík (Látal, Broš), 32. Klimenta (Robar, Ovčačík) - 22. O. Veselý (Čajánek, Žižka), 26. Žižka (Leška), 52. Říčka (Urbanec, Holík). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3 410.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Holub, Trška - Látal, Broš, Klimenta - Mikulík, D. Výborný, Bárta - Volf, Kašpařík, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Okál, Leška, Köhler - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Myslím si, že na obou týmech bylo vidět, v jaké situaci se nacházejí. Nebyl to žádný líbivý hokej, ale dramatický ano. Jsme rádi, že jsme doma získali tři body. Velmi důležitý byl třetí gól, který jsme vstřelili relativně rychle po vyrovnání Zlína na 2:2. Po našem gólu na 4:2 se utkání lámalo."

Juraj Jurík (Zlín): "Podle mého to bylo vyrovnané utkání. Důležitý zlom nastal za stavu 2:2, kdy nám domácí ve dvou přesilovkách odskočili na 4:2. Šli do trháku a pro nás to bylo ve třetí třetině obtížné zvrátit. Nějakým způsobem jsme sice po třetí brance ožili a doufali jsme ve vyrovnání, ale v celém průběhu jsme udělali spoustu chyb, za které nás domácí trestali. Proto dnes zvítězili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články