Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Boleslav připustila zaváhání a dodala potřebné dokumenty

Mladá Boleslav - Nový ředitel hokejového klubu BK Mladá Boleslav Václav Hořejší se v úterý sešel s šéfem extraligy Stanislavem Šulcem, aby mu objasnil důvody nesrovnalostí v Situační zprávě, kterou kluby předkládají před startem nové sezony. Připustil při tom pochybení a zároveň dodal dokumenty, které Středočeši neměli připravené během kontroly údajů, jíž byly všechny kluby letos poprvé podrobeny.

Hořejší přiznal, že Mladoboleslavští si nepočínali tak, jak si situace vyžadovala. "Nenazval bych to přímo chybou, spíše podceněním závažnosti situace. Ve chvíli, kdy se ohlásí kontrola a nejsou k dispozici připravené všechny potřebné dokumenty, je to špatně," řekl Hořejší.

Poté, co klub při licenčním řízení nepřiznal šest závazků, které odhalila až kontrola Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), hrozí Mladé Boleslavi trest. Ten bude patrně finančního rázu, v krajním případě je však možné i vyloučení klubu z rozehrané soutěže. Čtyři z těchto závazků přitom Středočeši již uhradili, dva ještě ne. Dluhy mají stále vůči prvoligové Jihlavě a brankáři Janu Cháberovi.

Hořejší: Kontrola neměla k dispozici vše potřebné

Hořejšího mrzí, jak zašla celá věc daleko a že ji doprovázely i mediální přestřelky. "Vypadalo to, že říkáme, že pochybila kontrola, ale tak to samozřejmě nebylo. Mělo zaznít, že ta kontrola byla v pořádku, ale neměla k dispozici vše potřebné, co s ní mělo souviset," vysvětlil.

Václav Hořejší, nový ředitel BK Mladá Boleslav: "Byl jsem osobně u pana Šulce a pana Brabence, který kontrolu prováděl. Dodal jsem potřebné podklady, které během kontroly nebyly předloženy, a věřím, že nyní již bude vše v pořádku," uvedl Hořejší.

Ředitel extraligy Šulc na pondělí 13. prosince svolal mimořádnou valnou hromadu. Na setkání zástupců klubů ve Velké Bíteši se má podle Licenčního řádu pro účast v české nejvyšší soutěži hlasovat o vyloučení Mladé Boleslavi z extraligy. Předčasné závěry ze zprávy o kontrole ani z dokumentů od Mladé Boleslavi Šulc vyvozovat nechce. "Vyhodnotit obsah té zprávy a to, co by z ní mohlo vyplývat, není moje pravomoc. To všechno je záležitost pro valnou hromadu APK," řekl radiožurnálu šéf soutěže. Mladoboleslavský ředitel věří, že k vyloučení nedojde, nicméně netuší, zda klub neobdrží trest v podobě finanční pokuty.

BK Mladá Boleslav
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články