Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav pošesté v řadě bodovala, doma si poradila s Hradcem

Mladá Boleslav – Dobrá forma se hokejistů Mladé Boleslavi stále drží. Středočeši doma porazili v přímém souboji o třetí pozici Hradec Králové 4:1 a pošesté v řadě bodovali, přičemž hned čtyřikrát slavili vítězství. Zároveň je plný bodový zisk udržel v boji o nejvyšší pozici.

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví vstřelenou branku v síti Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Úvodní třetina branku nepřinesla. O poznání blíže k ní měli v této části střelecky mnohem aktivnější domácí. Mladoboleslavští, kteří vyjeli na domácí led po dvou týdnech, nejdříve ztratili obránce Kučného, jenž musel po ataku Červeného na rentgen.

V následných minutách si ale i s přispěním dvou přesilovek vypracovali několik velkých šancí. Především opakovaná dorážka Pacovského z bezprostřední blízkosti zvedla diváky ze sedadel. Vrátit je do nich mohl až v samém závěru třetiny Červený, který zakončoval nebezpečný kontr při vlastním oslabení těsně vedle branky.

Co se Bruslařům nepovedlo za celou třetinu, napravili hned po dvanácti vteřinách té druhé. V pokračující přesilovce domácí útok okamžitě vyvinul tlak na bránu a Urban se tentokrát z dorážky nemýlil. Více než dva metry vysoký útočník Bruslařů tak potvrdil, že je v dosavadním průběhu jejich nejproduktivnějším hráčem.

A domácí zůstali při chuti. Pabiška se dostal hned dvakrát do nájezdu na Svobodu, napoprvé ho nepřekonal i kvůli hákování, nařízené trestné střílení pak neproměnil.

Jeden z nejproduktivnějších útoků ligy více zaměstnal Ritticha až v početní výhodě, brankář Středočechů si ale opět vylepšil své procento úspěšnosti zásahů, které měl před tímto kolem nejvyšší ze všech. Také v herně vyrovnané druhé třetině platilo, že o něco nebezpečnějším mužstvem bylo to domácí. Přetavit některé nadějné střelecké pozice v pojišťovací gól se ovšem nepodařilo ani Žejdlovi, který po pohotovém přiklepnutí ujížděl na Svobodu sám.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Také úvod závěrečné části patřil domácím, i když si téměř zcela zaplněný stadion tentokrát počkal na radost o něco déle. Na konci 42. minuty se po závaru před hostující brankou puk šťastně odrazil před projíždějícího Lence, jehož gól posvětilo i video. Dvoubrankové vedení ovšem trvalo jen necelé dvě minuty. Hosté využili svou druhou přesilovku v utkání a tečující Knotek snížil.

Myšlenky Východočechů na vyrovnání ale utnul ve 48. minutě po předchozích šancích na obou stranách Jarůšek, který dorazil střelu Pabišky. Ještě veseleji mohlo v domácím táboře být, kdyby Látal využil svůj samostatný únik. Domácí si ale vše vynahradili další využitou přesilovkou a závěr dohrávali za hlasité podpory diváků v exhibičním tempu.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 21. T. Urban (L. Pabiška, Stříteský), 42. Lenc, 48. Jarůšek (Musil), 55. Klimenta (Lenc, Žejdl) - 44. T. Knotek (K. Pilař, Bednář). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:8, navíc A. Svoboda, K. Pilař (oba Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4089.

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Ovčačík, Kučný - Bárta, D. Výborný, M. Látal - Pacovský, T. Urban, Hyka - Klimenta, Žejdl, Lenc - L. Pabiška, Musil, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Červený - Köhler, Ihnacak, Courchaine - Bednář, Dej, Kukumberg - Tvrdík, Troliga, R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. V první třetině jsme byli lepší a po přestávce vstřelili jeden gól. Potom se hra vyrovnala. Ve druhé třetině už soupeř našel zlepšeným pohybem recept a začal nám dělat problémy. Zaslouženě jsme ale odskočili. Velmi důležitým momentem byl třetí gól. Hosté se dostali na kontaktní gól, ale nám se podařilo v brzké době vstřelit další. Tutových šancí jsme si v utkání připravili opravdu hodně. Od nás to byl jeden z nejlepších výkonů letošní sezony."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě. Byla rychlejší v bruslení, měla větší tlak do brány a vytvořila si více šancí. Nějaké momenty jsme ve hře měli, ale vždy, když to vypadalo, že se zápasem něco uděláme, tak jsme dostali další gól, nebo přišly zbytečné minuty na trestné lavici. Dneska tady pro nás bylo složité vyhrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články