Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav porazila Kometu pošesté za sebou, v prodloužení rozhodl Klepiš

Mladá Boleslav vyhrála ve 3. kole doma nad Brnem 3:2 v prodloužení a porazila Kometu už pošesté za sebou. Domácí dvakrát prohrávali, v čase 61:34 se ale postaral o vítěznou branku útočník Jakub Klepiš.

Jakub Klepiš (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Vstoupili jsme do zápasu možná s velkým respektem před soupeřem, prvních deset minut jsme tahali za kratší konec, ale pak se hra vyrovnala. Druhá třetina byla podobná, soupeř šel navíc do vedení, ale nám hodně pomohlo brzké vyrovnání. Škoda, že jsme v závěru nerozhodli za tři body. Dva body proti Brnu bereme," řekl trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Brňané začali náporem, z něhož se domácí vymanili až při úvodní přesilovce zápasu. První desetiminutovka ale změnu skóre nepřinesla.

Druhá početní výhoda domácích už znamenala více vzruchu před Vejmelkou, ale Skalický z dobré pozice pálil mimo a při závaru Klepiš puk za záda brněnského gólmana nedotlačil.

Kometa zahrozila v závěru úvodní třetiny také v přesilovce, ale Mueller v nejnebezpečnější šanci Komety trefil jenom Krošeljovu masku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Brno

Skóre se poprvé změnilo až ve druhé třetině. Baranka vystřelil od modré čáry a Holík šikovnou tečí překonal slovinského brankáře v boleslavské brance.

Na druhé straně mohl odpovědět Musil, ale po vyražené střele od Stránského si Vejmelka poradil i s dorážkou. Pak ujeli dva na jednoho Žejdl s Vondrkou, který se trefil přesně.

Vyrovnání vlilo do boleslavských žil novou krev a přišly i další šance. Udeřit ale mohlo na druhé straně, to když obránce Komety Štencel zakončil výpad do útočného pásma ranou do pravé tyče boleslavské branky.

Na druhé straně pak cinkla maska Vejmelky po střele Kousala, proti Najmanově otočce gólman Komety vytrčil beton.

Ve 48. minutě mohl strhnout vedení na domácí stranu Vondrka, ale ve výhodné pozici místo střely nepřesně přihrál.

Hned z protiútoku se stejná situace opakovala na druhé straně, ale Plekanec zvolil zakončení a byla to správná volba.

Kometa však vedla jenom něco přes minutu. Pak zachytil vyhazovaný puk obránce Mladé Boleslavi Dlapa a nekompromisně ho pověsil pod horní tyčku.

Za stavu 2:2 šel zápas do prodloužení, v němž rozhodl po svém vyhraném buly první brankou v sezoně Klepiš.

"V prodloužení už to je o chybičkách a jednu jsme tam udělali dnes my. Chtěli jsme z Boleslavi víc než jeden bod, ale takový je sport," uvedl trenér Komety Petr Fiala.

BK Mladá Boleslav - Kometa Brno 3:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Vondrka (Žejdl, D. Šťastný), 49. Dlapa, 62. Klepiš (Skalický) - 26. P. Holík (Baranka, Mueller), 48. Plekanec. Rozhodčí: Lacina, Pražák - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3785.

Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - Vondrka, Žejdl, D. Šťastný - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Rulík a Patera.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, J. Hruška - Kucsera, Lev, Orsava - Jenyš, Kusko, Plášek. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články