Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Boleslav podlehla doma Zlínu 3:6 a prohrála potřetí za sebou

Mladá Boleslav podlehla ve 26. kole doma Zlínu 3:6 a připsala si třetí porážku za sebou. Berani po dvou prohrách zabrali, k čemuž přispěl dvěma góly Jakub Šlahař a třemi asistencemi Antonín Honejsek. Hosté vyhráli divokou první čtvrtinu 4:3 a v závěrečné části dvěma góly náskok pojistili.

Utkání Mladá Boleslav - Zlín
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ve čtvrté minutě si Mladá Boleslav vytvořila z tlaku několik dobrých příležitostí, zvlášť ta Jegliče volala po gólu, ale paradoxně udeřilo hned z následného brejku, kdy Krošeljovi propadlo nahození Šlahaře mezi betony.

Hned za minutu ale bylo vyrovnáno, když si první branku v mladoboleslavském dresu připsal Lotyš Bičevskis. Ale i Berani přispěchali s rychlou odpovědí. Po půl minutě už znovu vedli po ráně obránce Gazdy.

A za minutu bylo pro domácí ještě hůř. V jejich vlastní přesilovce ujel Ševcovi Fořt a zvýšil na 3:1 pro hosty. V téže přesilovce si ale užili Bruslaři i radost, když snížil dorážkou Klepišovy střely Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Zlín

A za dvě minuty bylo z další přesilovky vyrovnáno, když Kašíka překonal Stránský. Svou první přesilovku pak využil i Zlín  v závěru první třetiny se podruhé prosadil Šlahař.

"Říkali jsme si před zápasem, ať jdeme dobře bránit. Nejlíp odstartovat třetinou 0:0, s tím jsme totiž odsud vždy něco odvezli. No a bylo to 4:3. Takový nadplán, který jsme si nepředstavovali, ale jak se říká, kdo nevystřelí, nedá gól. Dali jsme asi dva takové šťastné, ale na to se historie neptá," řekl zlínský útočník Antonín Honejsek.

Druhá dvacetiminutovka se odvíjela v poklidnějším tempu. V její polovině z ničeho nic vypálil do tyče zlínský Claireaux.

Mladá Boleslav si připravila zámek v další přesilovce, z ní se ale tentokrát nic neurodilo. Naopak na druhé straně musel vytáhnout těžký zákrok Krošelj proti Sedláčkovi.

"První třetina udala tón celého zápasu. Byť jsme ji prohráli, tak jsme hráli paradoxně dobře dopředu. Dokázali jsme se vyhrabat z 1:3 na 3:3 a cítili jsme z týmu sílu. Bohužel jsme na jejím konci inkasovali ještě jeden gól. Bohužel jsme ale ve třetí třetině už neměli potřebný tlak do branky a nedostávali jsme se do zakončení," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Hned v úvodu třetí části hry si našel volný kotouč Fořt, ale napálil ho pouze do masky domácího gólmana.

Mladá Boleslav se hnala za vyrovnáním, ale opět udeřilo na druhé straně, když se v dalším úniku prosadil Kubiš po přihrávce Fryšary. Středočeši pak inkasovali ještě jednou do odkryté branky z hole Claireauxe.

"Vždycky, když se vyhraje před reprezentační přestávkou, tak je to super. Deset dní čekáš na další zápas a myslíš na ten poslední prohraný. A podstatné jsou body i vzhledem k tomu, co se v tomto kole událo v extralize za výsledky. Všichni kolem nás vyhráli. Je to velmi důležité vítězství," dodal Honejsek.

BK Mladá Boleslav - Berani Zlín 3:6 (3:4, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Bičevskis (R. Zohorna), 8. D. Šťastný (Klepiš, Hrbas), 11. J. Stránský (Skalický, Jeglič) - 4. Šlahař (Honejsek, Freibergs), 6. Gazda (Herman, Honejsek), 7. Fořt, 19. Šlahař (Herman, Honejsek), 55. Kubiš (Fryšara), 57. Claireaux. Rozhodčí: Pešina, Lacina - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2598.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk, Bernad - D. Šťastný, Jeglič, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Bičevskis, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, L. Pabiška. Trenéři: Rulík a Patera.

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Žižka, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Köhler - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články