Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Boleslav počtvrté přehrála Benátky, do semifinále míří i Olomouc

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi a Olomouce ukončili v šestých zápasech na hřištích soupeřů čtvrtfinálové série v první hokejové lize. Vítězové základní části z Mladé Boleslavi po dvou předchozích porážkách od Benátek nad Jizerou proměnili třetí postupový mečbol po vítězství 2:0. Hanáci udolali Litoměřice 3:2 a sérii vyhráli rovněž 4:2.

O postupu Mladé Boleslavi rozhodl vítězným gólem v polovině zápasu hrdina série Milan Mikulík, který zakončil čtvrtfinále s bilancí sedmi branek a pěti asistencí. Gólem do prázdné klece zpečetil vítězství favorita Tomáš Klimenta, čisté konto si připsal Roman Will.

Olomouc přiblížil k postupu dvěma góly v rozmezí čtyř minut ve druhé třetině Ondřej Švaňhal. Trefou na 2:3 vrátil domácí do hry Martin Chabada a stejný hráč mohl v dramatickém finále vyrovnat. V předposlední minutě ale neproměnil trestné střílení nařízené za úmyslné posunutí branky, jeho pokus kryl Tomáš Vošvrda.

Mladá Boleslav se o postup do baráže o extraligu utká s Třebíčí, Olomouc narazí na Jihlavu. Obě série na čtyři vítězné zápasy začnou v pondělí 10. března.

Výsledky čtvrtfinále play-off první hokejové ligy:

Benátky nad Jizerou - Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky: 28. Mikulík, 58. Klimenta. Rozhodčí: Blecha, Souček - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1 284. Konečný stav série: 2:4.

Litoměřice - Olomouc 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky: 16. Novák, 35. Chabada - 26. a 30. Švaňhal, 15. Knotek. Rozhodčí: Hrubý, Úlehla - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 7:9, navíc Bahenský a Chabada (oba Lit.) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 600. Konečný stav série: 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články