Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boleslav opět prohrála, tentokrát s Kladnem

Mladá Boleslav - Hokejisté Kladna porazili v předehrávce 19. kole extraligy Mladou Boleslav 6:4 a nejméně do pátku se posunuli na osmé místo tabulky. Rytíři rozhodli o své výhře na ledě nejhoršího celku soutěže již v první třetině, v níž si vypracovali čtyřbrankové vedení.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kladenští zahrozili již po 20 sekundách zápasu, kapitán Patera ale ještě svou šanci neproměnil. Aktivnější hosté se prosadili až v 5. minutě, kdy otevřel skóre nejstarší hráč extraligy, jedenačtyřicetiletý Bělohlav. Poté mohl vyrovnat Mikulík, ale úvodní dvacetiminutovka patřila Kladnu. Na 2:0 zvýšil v přesilové hře Hovorka, a když přidal třetí branku Knotek, opustil Jaroslav Hübl své místo v brance. Stejně jako v úterý v Třinci se tak rychle na hřiště dostal Valent. Ani dnes to ale Mladé Boleslavi nepomohlo.

Dvojka Středočechů sice tentokrát rychle neinkasovala, ale hlavně proto, že Kalla s Hovorkou své příležitosti neproměnili. O čisté konto Valent přišel v závěru první části, kdy Tomas fauloval v gólové šanci Kafku a rozhodčí nařídili trestné střílení. Kladenský útočník jej bezpečně střelou pod horní tyčku proměnil. Jiskřičku naděje domácí vykřesali ve 22. minutě, kdy Tomas snížil. Pak měl ale dvě velké příležitosti Svačina, ani jednu neproměnil, a tak se trefovali opět hosté.

Před polovinou zápasu sice nevyužili 63 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale po návratu prvního vyloučeného na led domácí chybovali a osamocený Kalla si pohrál s Valentem a přidal pátou kladenskou branku. Další úder ve středočeském derby si hosté schovali na závěr druhé třetiny, kdy se opět vyplatil jejich aktivní pohyb v útočné třetině. První gól v sezoně si připsal od modré přesně střílející obránce Piskáček.

Řada diváků v následné přestávce opustila stadion. Přišli tak o gól domácích ve dvojnásobném oslabení. Po vyšším trestu Mikulíka byl totiž vyloučen i Cetkovský, Kladno ale přesilovku nesehrálo dobře a jeho ležérnost využil Tomas. Další gól přidal Balaštík, a když se dvě minuty před koncem prosadil v přesilovce i Vrbata, byl závěr až nečekaně dramatický. Při více než minutové power play ale Mladá Boleslav další gól nepřidala.

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 4:6 (0:4, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Tomas (Rýgl), 45. Tomas (Bahenský), 50. Balaštík (D. Výborný, Žabka), 59. Vrbata (D. Výborný, Žabka) - 5. Bělohlav (Eberle), 10. Hovorka (Knotek), 12. Knotek (Patera, Toman), 19. Kafka z trest. střílení, 31. Kalla (Hovorka, Majeský), 40. Piskáček (Patera). Rozhodčí: A. Jeřábek, Smitka - M. Jindra, Pouzar. Vyloučení: 9:8, navíc Mikulík (M. Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2910.

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Do zápasu jsme šli s tím, že nesmíme udělat chybu, aby se soupeř nedostal do vedení. Bohužel jsme jich udělali hodně a soupeř nás potrestal. Za dnešní výkon se hledá těžko omluva, zklamali jsme, i když svým způsobem tam snaha byla. Ta ale zůstala někde v kabině. Jestli to byl na začátku náš nejhorší domácí výkon? Dostali jsme tady za třetinu i šest gólů od Třince. Ještě může být i horší, možná (výkon Boleslavi)."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Zápas se mi hodnotí dobře, i když budu mít k hráčům i hodně výtek. Začali jsme velmi dobře, první třetinu jsme odehráli podle našich představ. Nebo spíše nad naše představy. Pak jsme hráčům říkali, že nesmíme udělat chyby, abychom domácí nedostali do hry a hned ve druhé minutě jsme špatně střídali a soupeř snížil. Pak nás ještě třikrát podržel Lukáš Cikánek a díky tomu nešli domácí do většího kontaktu. To, co jsme pak předvedli v přesilovce pět na tři, je trestuhodné. Ne, že jsme nedali gól, ještě jsme ho dostali. Od té doby jsme se začali trošičku klepat o výsledek. V závěru při nás ještě stálo štěstí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články