Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav nestačila na Växjö a zůstává v LM bez bodu

Växjö (Švédsko) - Další porážku museli v Lize mistrů snést hokejisté Mladé Boleslavi. Ve skupině L zůstávají po prohře se švédskem Växjö 3:7 bez bodu, svou pozici budou ale moci vylepšit v odvetě.

Hokejisté Växjö
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jonas Ljungdahl

Mladá Boleslav ve Švédsku rychle prohrávala 0:2. Po 33 vteřinách hry otevřel skóre z dorážky Robert Rosén a ve třetí minutě zvýšil ze skrumáže před Tarkkim Josefsson. Kouč Výborný si vybral oddechový čas a v deváté minutě v přesilové hře snížil Pacovský.

Za 114 vteřin vyrovnal z dorážky Urban, ale za necelou minutu se opět radovali domácí po trefě Calleho Roséna. Mladá Boleslav ale dokázala ještě v závěru prvního dějství opět smazat ztrátu, když se trefil Látal.

Velkou šanci otočit stav měl ve 28. minutě v přesilovce Urban, ale nedoklepl puk a Växjö šlo opět do vedení v 34. minutě, kdy Tarkkiho překonal kanadský rodák reprezentující Bělorusko Platt. Na konci druhé třetiny zvýšil v přesilovce pěti proti třem Hillding.

V závěrečném dějství se prosadil v další přesilovce znovu Platt a výsledek dovršil ve 49. minutě rovněž svým druhým gólem večera Calle Rosén.

Växjö - BK Mladá Boleslav 7:3 (3:3, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. R. Rosén (Murphy), 3. Josefsson (Marklund, Martinsson), 12. C. Rosén (Bohm, Marklund), 34. Platt (Bohm), 39. Hillding (Netterberg, Everberg), 46. Platt (Murphy, R. Rosén), 49. C. Rosén (Netterberg, Kiiskinen) - 9. Pacovský (Klepiš, Tarkki), 11. Urban (Vampola, M. Látal), 19. M. Látal (Stříteský). Rozhodčí: Wiegand (Švýc.), Johansson - Lundgren, Pihlblad (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:6, navíc Hennessy 10 min. - Štich 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2685.

Sestava Mladé Boleslavi: Tarkki - Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Krejčí - M. Látal, Vampola, Urban - Pospíšil, Klepiš, Hyka - Orsava, Lenc, Žejdl - Pacovský, Volek, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články