Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boleslav nejprve vedla, na konci dramatizovala, vyhrál však Liberec

Liberec - Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupili do semifinále play-off na ledě suveréna základní části Liberce lépe, trefili se zkraje druhé třetiny. Tlak domácích však postupně sílil, důležité byly zejména dvě proměněné přesilovky 5 na 3, díky kterým se Liberec dostal až do vedení 4:1. Boleslav se však nechtěla vzdát, postupně snížila na rozdíl jediného gólu, srovnat ale už nestihla. Liberec vyhrál 4:3 a v sérii vede 1:0.

V úvodním dějství kralovala před vyprodanou Home Credit Arénou defenziva a šance chyběly. Mladoboleslavského gólmana prověřil ve čtvrté minutě z úhlu Bulíř a vzápětí střelou přes beka Bakoš. Největší vzruch tak vyvolala v polovině úvodního dějství potyčka Šimka s Rýglem v brankovišti hostů. Středočeši se také snažili útočit, ale Lašáka rovněž ohrožovali jen z bezpečné vzdálenosti. Další možnost k ohrožení branky dala domácím zbytečná zadovka Trončinského na obranné modré čáře, ale Bulíř byl z lepší střelecké pozice vytlačen a Rittich zasáhl.

První velkou možnost měl až 16 sekund před koncem první třetiny Radivojevič, ale jeho zakončení po úniku mladoboleslavský gólman vytěsnil. Hned po 33 vteřinách druhé části šel pykat domácí Ševc a Mladá Boleslav ve vůbec první přesilovce v zápase otevřela skóre. Po nahození Stříteského od modré čáry dorazil puk z předbrankového prostoru Jarůšek. Za minutu putoval na trestnou lavici na druhé straně Stříteský a Liberci stačilo k využití početní výhody 12 vteřin. Bulíř se trefil z pravého kruhu, když využil clony Valského před Rittichem. Odpovědět se snažil Hyka, Rittichovi zase pomohla po Mojžíšově bombě ve 27. minutě tyč.

Hosté se ubránili při vyloučení Klepiše, který pak ve 34. minutě uvolnil Látala, ale stav se nezměnil. Nebezpečných situací na obou stranách přibylo. Lašák vyrazil puk při Jarůškově šanci a ve 39. minutě se radovali domácí z obratu. Tečovaný pokus libereckého kapitána Výtiska od modré čáry zapadl k levé tyči bezmocného Ritticha. V úvodu třetí třetiny měl možnost na vyrovnání Pacovský, pak hrozil Liberec. U levé tyče nepřekonal Ritticha Bulíř, vedle skončila Vampolova teč a potom pálil opět Bulíř. Při Vampolově vyloučení si hosté šance nevytvořili a Lašák měl problémy jen s Musilovým pokusem z úhlu.

V polovině závěrečného dějství byl přes protesty hostů vyloučen za nebezpečnou hru vysokou holí na dvě plus dvě minuty Pacovský a po nešťastném vyhození puku do hlediště k němu vzápětí přisedl Lenc. Po 33 vteřinách se trefil v přesilovce pěti proti třem znovu díky dobré cloně spoluhráče Birner a za další 29 sekund pokračující stejnou výhodu zužitkoval i Radivojevič také ránou přes stínícího Krenželoka. Liberec v závěru dokráčel k jedenácté výhře v řadě, přestože v 58. minutě ještě v přesilovce zkorigoval stav Klepiš a ještě devět vteřin před koncem ve výhodě pěti proti třem i Pacovský.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 23. Bulíř (Šimek, Radivojevič), 39. Výtisk (Lakatoš), 52. Birner (Radivojevič), 53. Radivojevič (Birner) - 22. Jarůšek (Stříteský, L. Pabiška), 58. Klepiš (Trončinský), 60. Pacovský (Klimenta, Urban). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:3. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Pacovský, Urban, M. Látal - Hyka, Musil, Bárta - Jarůšek, L. Pabiška, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Filip Pešán (Liberec): "Jsme se zápasem spokojení. Hrál se ofenzivní hokej. My jsme měli spoustu dobrých šancí, které jsme neproměnili. Když měla Mladá Boleslav šanci proti nám, tak zasáhl Jánko Lašák, který byl dneska výborný. Jsem rád, že jsme proměnili přesilovky a rozhodli jsme první domácí zápas. V play-off jsme od posledního zápasu (základní části) měsíc a odehráli jsme doteď čtyři zápasy. Není to lehká situace, bylo to znát na naší hře, kotouče skáčou, asi ten systém není úplně nejšťastněji řešený."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jeli jsme sem s velkým respektem, který výsledky Liberce budí. Musím říct, že jsme se zápasem spokojení. Mužstvo podalo velmi dobrý výkon a těšíme se na zítra. Pavel Musil se dvakrát pozvracel a jel na kontrolu do nemocnice. Obáváme se, že asi zítra nebude."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články