Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav je extralize o krok blíž. Porazila Olomouc

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 8. kole baráže o extraligu Olomouc 4:1 a osamostatnili se v čele čtyřčlenné skupiny. Středočeši jsou tak po výhře nad prvoligovým sokem blízko postupu do nejvyšší soutěže.

Utkání Mladá Boleslav - Olomouc
zdroj: ČTK

Do souboje o první místo barážového pořadí vstoupili lépe domácí, které posunul do vedení neobvyklý zásah Kurky. Boleslavský obránce v desáté minutě dobře napadal v útočném pásmu, vyšťouchl puk směrem na Vošvrdu a Vrbata přizvedl olomouckému gólmanovi hokejku, takže kotouč prošel do branky.

Domácí zaskočili před gólem na 2:0 i Vošvrdu, kterému za brankou předcházela rychlá přihrávka Výborného na Pabišku, proti jehož bekhendovému zakončení se olomoucký brankář nestihl přesunout k tyči.

V úvodu druhé třetiny se hostům nepovedla přesilovka, ale kontaktní gól brzy vstřelili paradoxně v oslabení. Vodný zachytil boleslavskou rozehrávku, přihrál Jaroměřskému a jeho tečovaná střela se snesla za Valenta.

Laciné chyby se však nevyvarovali ani Olomoučtí a těsně po polovině zápasu se díky tomu domácí vrátili do dvoubrankového vedení. Vošvrda u vlastní branky přenechával puk obránci Houdkovi, jenže ten neměl hokejku, o puk ho připravil Mikulík a Výborný po jeho přihrávce zachoval klid v zakončení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 8. kola baráže M. Boleslav - Olomouc

Olomouc zareagovala na nepříznivý stav 1:3 výměnou brankářů, Vošvrdu nahradil Halász a brzy ho prověřil Mikulík. Náhradník v olomoucké brance držel čisté konto téměř dvacet minut, po sérii nevyužitých boleslavských šancí ho překonal až 50. minutě Starý, který tečoval střelu Látala.

O půl minuty později mohl hostům vrátit naději Ostřižek, ale proti jeho střele z mezikruží Valent zasáhl betonem a domácí se ubránili i v oslabení při trestu Tomana. V závěrečné pětiminutovce už se hosté do šance nedostali.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) Branky a nahrávky: 10. Kurka, 18. L. Pabiška (D. Výborný), 31. D. Výborný (Mikulík), 50. Starý (Látal) - 24. Jaroměřský (Vodný). Rozhodčí: Hribik, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4100.

Mladá Boleslav: Valent - Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Bohunický, Žabka, Kurka - L. Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, Látal - Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Olomouc: Vošvrda (31. Halász) - Janáček, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Pekr, Rác, Vodný - Marosz, Knotek, Herman - Králík, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Hlasy trenérů po utkání:

František Výborný (Mladá Boleslav): "Zápas jsme kontrovali a díky tomu, že jsme brzy dali góly, to pro nás bylo v závěru jednodušší. Každé utkání v baráži je těžké, s Olomoucí se navíc potkáváme už dva roky. Postupové spekulace bych ještě nechal stranou. Snažíme se krotit euforii, hráče držíme při zemi. V každém zápase je musíme přinutit k maximálnímu výkonu a koncentraci."

Jiří Dopita (Olomouc): "Od gólmana přes všechny hráče jsme utkání odehráli špatně. Až ve třetí třetině jsme se více drželi na kotouči, ale Mladá Boleslav hrála zodpovědně dozadu a hlídala si výsledek. My jsme si vypracovali pár střel, ale domácí měli zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články