Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Boleslav doufá ve velký obrat, Liberec chce brzký konec série

Praha - Semifinálová série hokejistů Mladé Boleslavi a Liberce v extraligovém play-off se zatím odehrává podle předpokladů. Suverénní vítězové základní části Bílí Tygři se sice pod Ještědem na úspěch nadřeli, přesto vybojovali vedení 2:0 na zápasy. Mladoboleslavští jsou však připraveni sérii zdramatizovat. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web, v pondělí i v úterý startují v 17:00.

"Věřím, že se nám bude doma dařit lépe zvládat klíčové fáze zápasu. Z hlediska sil jsme stačili soupeři, bohužel v koncovce to bylo horší. Potřebujeme, aby nám vydržel ve formě, v které chytá, chytat Rittich," řekl trenér Středočechů Marian Jelínek.

Mladá Boleslav, která již postupem do semifinále dosáhla historického klubového maxima, ukázala, že se velkého favorita nebojí. Sehrála s ním velmi vyrovnané zápasy. "V Liberci rozhodlo naposledy ve druhém utkání šest sedm minut v poslední třetině a my se musíme připravit na to, abychom se podobným výpadkům v naší hře vyhnuli," řekl Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Mladá Boleslav

"Musíme se soustředit na to, že když máme šanci, abychom vystřelili a ne ještě hledali nahrávku. Když to tam máme na střelu, tak je třeba vystřelit a trefit zařízení," uvedl gólman David Rittich. "Věřím, že doma to bude úplně něco jiného. Poženou nás fantastičtí fanoušci a věřím, že nám hodně pomůžou," dodal.

Liberec chce vylepšit koncovku

Liberecký kouč Filip Pešán považuje za klíčové, že přes některé ne zcela optimální okamžiky ve hře jeho svěřenci našli cestu k vítězství. "I přes slabší pasáž po vyrovnání soupeře na 2:2 jsme ten zápas zvládli, takže jdeme s relativně klidnou hlavou a dobrým sebevědomím do dalšího zápasu," pochvaloval si Pešán.

Nejproduktivnější hráči v sérii: Richard Jarůšek 2 zápasy/2 body (2 branky + 0 asistencí) - Branko Radivojevič 2/6 (2+4).

Nejproduktivnější hráči v play-off: Dominik Pacovský 8/7 (3+4) - Branko Radivojevič 6/11 (3+8).

Statistiky brankářů v sérii: David Rittich průměr 4,54 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 86,15 procenta - Ján Lašák 2,50 a 90,57.

Statistiky brankářů v play-off: David Rittich 3,10, 90,82 a jednou udržel čisté konto - Ján Lašák 1,67 a 93,29.

Rád by viděl zlepšení především v koncovce. "Potřebovali bychom lépe proměnit šance. V první polovině druhého zápasu jsme měli pět až šest dobrých šancí, a kdyby z toho padly tři čtyři góly, bylo by to klidnější. Ale je jasné, že zápas má své určité vlny, a počítáme s tím, že soupeř bude nepříjemný. Když to ale brankář Jánko Lašák takhle podrží vzadu, dá se ta vlna soupeře přečkat a pak se dá udeřit," řekl Pešán.

I na soupeřově ledě bude po mužstvu chtít, aby hrálo aktivně. "Myslím, že to bude hodně o tom, jestli celkově ten zápas podlehne tlaku domácích fanoušků, který tam je enormní na jakýkoliv zákrok. Tam by případně mohl domácí tým rozhodovat v přesilovkách. My se na to připravíme, abychom byli co nejméně vylučovaní," ujistil Pešán.

Zajímavosti:

- Liberec útočí ve své 15. extraligové sezoně na premiérovou účast ve finále. V semifinále byl pětkrát, ale v letech 2005, 2007, 2008, 2010 ani 2012 se do boje o zlato nedostal. Největším klubovým úspěch jsou dva bronzy z let 2005 a 2007.

- Mladá Boleslav vyhrála doma všechny tři zápasy čtvrtfinálové série s Hradcem Králové a celkem doma zvítězila pětkrát za sebou.

- Bílí Tygři venku vyhráli šestkrát za sebou a pokaždé to bylo v základní hrací době.

Útočník Branko Radivojevič věří, že Liberečtí vědí, jak na soupeře. Což podle něj dokázali na konci roku, kdy vyhráli v Mladé Boleslavi 5:3. "Trenéři dělají dobrou práci ohledně skautingu soupeře. Víme o nich všechno, ale zrovna tak oni o nás. Nemyslím, že by nás měli něčím překvapit," podotkl zkušený slovenský forvard.

Zatímco nad domácími bude viset hrozba případného mečbolu, Liberečtí mohou ušetřit síly na finále, když se jim bude dařit stejně jako ve čtvrtfinále s Chomutovem, který porazili suverénně 4:0 na zápasy. "Oni do toho musí dát teď všechno, ale stejně tak je ten zápas důležitý i pro nás. Teď se ale budeme soustředit na ten třetí zápas a ne na to, že bychom tam chtěli ukončit sérii," zdůraznil Radivojevič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články