Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bodoval třikrát, ale neslavil. Ruttovo Chicago padlo v přestřelce s Devils

Jednu branku dal, na dvě přihrál, a přesto to na vítězství jeho týmu nestačilo. Obránce Chicaga Jan Rutta byl jedním z klíčových aktérů zápasu s New Jersey Devils, který nakonec skončil vysokým skóre 5:7. V dresu vítězů jednou asistoval Pavel Zacha. Tomáš Hertl pomohl nahrávkou k výhře San Jose 2:1 v Los Angeles.

Jan Rutta slaví branku
zdroj: Reuters

Chicago - New Jersey 5:7

Chicago otevřelo skóre zápasu po 41 vteřinách, kdy Patrick Kane přihrál na modrou čáru nováčkovi Ruttovi, jehož střelu usměrnil do branky Arťom Anisimov. New Jersey za tři minuty odpovědělo, ale Blackhawks i díky dvěma trefám v rozmezí 22 vteřin v 18. minutě odskočili už na rozdíl tří branek. O třetí zásah domácích se postaral střelou od modré čáry v přesilové hře Rutta. Jenže Devils se do konce první části podařilo snížit a tím načali velký obrat.

V prostřední dvacetiminutovce vstřelili čtyři branky v řadě a otočili stav na 6:4. U gólu na 5:4 nedokázal Rutta obrat o puk útočníka Taylora Halla, jenž se prodral až před brankoviště a pokořil gólmana Coreyho Crawforda. Kane sice tři vteřiny před koncem druhé třetiny po Ruttově asistenci snížil, ale naděje domácích utnul v 43. minutě forvard Miles Wood, který dovršil svůj první hattrick v NHL a dal výsledku konečnou podobu.

Nováček Rutta, který v červnu jako nedraftovaný volný hráč podepsal s Chicagem jednoletou dvoucestnou smlouvu a odešel do zámoří z Chomutova, zaznamenal v 18 utkáních už devět bodů za tři branky a šest asistencí.

"Ve druhé a třetí třetině jsme vyhráli víc soubojů a víc bruslili. To byl podle mě hlavní rozdíl. Chicago je hodně dobrý tým, ale v posledních dvou třetinách jsme tvrdě bojovali," prohlásila jednička posledního draftu Nico Hischier, který třikrát bodoval. "O Devils moc neslyšíte, ale měli byste. Jsou hodně talentovaní," ocenil soupeře útočník Patrick Sharp.

Anaheim - Tampa Bay 1:2

Tampa Bay uspěla i na ledě třetího kalifornského týmu, po San Jose a Los Angeles porazila Anaheim 2:1 a venku bodovala poosmé v řadě. Vyhrát v Kalifornii tři zápasy za sebou se Lightning povedlo poprvé od prosince 1993. K vítězství dopomohl 28 zákroky brankář Andrej Vasilevskij.

Tampu dostal do vedení v 30. minutě Vladislav Naměstnikov po nahrávkách Stevena Stamkose a Nikity Kučerova, dvou nejproduktivnějších hráčů ligy. Kučerov je navíc s 16 góly nejlepším střelcem. Vítěznou branku na 2:1 vstřelil v 48. minutě J.T. Brown. Útočník Anaheimu Ondřej Kaše kvůli zranění v horní části těla nezasáhl do druhého utkání po sobě.

Los Angeles - San Jose 1:2

San Jose dokázalo ve třetí třetině dvěma brankami otočit kalifornské derby proti Los Angeles. Kings vedli od 9. minuty zásluhou Dustina Browna. Shark vyrovnali až v 46. minutě po trefě Melkera Karlssona, na níž se sedmou přihrávkou v sezoně podílel Tomáš Hertl. O dvou bodech pro hosty rozhodl o sedm minut později Joel Ward.

Washington - Edmonton 2:1 SN

Washington zdolal Edmonton 2:1 na nájezdy a uspěl v pátém z posledních šesti duelů. V nájezdech se ze šesti střelců dokázal prosadit pouze T.J. Oshie, který střelou z mezikruží našel mezeru mezi betony Laurenta Brossoita.

Výsledky NHL:

Chicago - New Jersey 5:7 (4:2, 1:4, 0:1)

Branky: 1. Anisimov (Rutta), 14. DeBrincat, 17. Rutta, 18. Kerro, 40. P. Kane (Rutta) - 4., 18. a 43. M. Wood (na první Zacha), 24. Greene, 27. Hischier, 33. T. Hall, 38. Gibbons. Střely na branku: 44:38. Diváci: 21 487. Hvězdy zápasu: 1. M. Wood, 2. Hischier (oba New Jersey), 3. Rutta (Chicago).

Washington - Edmonton 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky: 46. Orlov, rozhodující sam. nájezd Oshie - 42. Khaira. Střely na branku: 19:30. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby (Washington), 2. Brossoit (Edmonton), 3. Orlov (Washington).

Anaheim - Tampa Bay 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky: 44. Silfverberg - 30. Namestnikov, 48. J.T. Brown. Střely na branku: 29:37. Diváci: 15 707. Hvězdy zápasu: 1. Gibson (Anaheim), 2. Namestnikov, 3. Hedman (oba Tampa Bay).

Los Angeles - San Jose 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky: 9. D. Brown - 46. M. Karlsson (Hertl), 53. J. Ward. Střely na branku: 27:33. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. M. Jones (San Jose), 2. Quick (Los Angeles), 3. Burns (San Jose). 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články