Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bobrovskij: Zákroků jsem měl hodně a těžko říct, který byl nejdůležitější

Toronto - Rusové jsou na Světovém poháru stále ve hře. Minimálně stejně velkou zásluhu jako střelci čtyř ruských branek na tom má gólman Sergej Bobrovskij. Ten pokryl 43 střel soupeře. Bobrovskij po utkání připomněl, jak krátký čas na regeneraci tým měl.

Sergej Bobrovskij se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

"S největší pravděpodobností ano," řekl Bobrovskij na dotaz, zda je zisk dvou bodů dobrý dárek. "V kabině jsem klukům poděkoval. Všichni jsme jeden tým a dnes jsme bojovali, jako by se jednalo o poslední bitvu. Bojovali jsme jeden za druhého a kluci spoustu střel zblokovali," ocenil.

Sborná v prvním zápase na SP prohrála se Švédskem a k udržení šancí na postup potřebovala proti severoamerickým mladíkům vyhrát. Navíc se musela vyrovnat s minimálním časem na regeneraci a odpočinek. "Dva dny za sebou jsem naposledy hrál na mistrovství světa proti Lotyšsku a Kazachstánu. A taky jsme vyhráli. Je začátek sezony, cítím se dobře a v dobré kondici. Navíc to byla výzva, hrát proti Švédsku a týmu mladých hvězd," podotkl Bobrovskij.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Severní Amerika "23" - Rusko

Ovečkin: Bobrovskij nás udržel ve hře

Ruští hokejisté si podle něj dobře uvědomovali, o co v Torontu hrají. "Naše motivace byla opravdu velká. Věděli jsme, že nemáme, co ztratit," řekl rodák z Novokuzněcku, jenž si připsal řadu skvělých zákroků.

Při ruské přesilovce zlikvidoval brejk Connora McDavida, v závěru poté odolal náporu soupeře při přesilovce pět na tři. "To bylo asi nejdůležitější. Je ale těžké říct, který zákrok byl nejdůležitější. Bylo jich hodně a polovinu si ani nepamatuji," pousmál se Bobrovskij. "Byl neuvěřitelný. Udržel nás ve hře a dal nám šanci (vyhrát)," ocenil jeho výkon Alexandr Ovečkin.

Sborná má aktuálně na svém kontě dva body a čeká ji souboj s Finskem. "Po první porážce nám trenér (Znarok) řekl, že teprve teď turnaj začíná. Že musíme vyhrát další zápas a pak se uvidí. Teď máme dva dny volna, vyléčíme šrámy a připravíme se na další velký zápas," dodal Ovečkin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články