Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Blažek se stal novým prezidentem APK

Velká Bíteš - Novým prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) byl na valné hromadě ve Velké Bíteši zvolen Ladislav Blažek. Obchodní ředitel pražské Slavie nahradil ve funkci generálního manažera Bílých Tygrů Liberec Ctibora Jecha, jenž na post rezignoval 9. ledna na mimořádném jednání APK LH v Praze. 

Ladislav Blažek v dresu Slavie
zdroj: Lidové noiviny/Isifa autor: David Port,

"Plánuji stabilizovat APK, důstojně dohrát extraligu a samozřejmě prioritou je uzavření smlouvy se svazem a nalezení silného marketingového partnera od roku 2013," řekl Blažek novinářům po svém zvolení, pro které hlasovalo všech čtrnáct představitelů extraligových klubů. Bývalý prezident Jech odstoupil proto, že liberecký klub je v APK ve výrazné menšině se svým stanoviskem proti plánu uzavřít nejvyšší soutěž.

Blažek povýšil z pozice viceprezidenta a jeho pozici zaujal jeden z dosavadních členů představenstva, obchodní ředitel Třince Marek Chmiel. Dalšími členy představenstva zůstávají Jech, generální manažer Zlína Karel Adamík a ředitel extraligy Stanislav Šulc.

APK stojí před dvěma zásadními rozhodnutími – hledání nového marketingového partnera, dojednání smlouvy s hokejovým svazem a téma uzavření extraligy, které budí rozporuplné reakce i v rámci APK. Proces hledání nového marketingového partnera již probíhá. Se současným (BPA) má APK smlouvu do konce sezony 2012/13. Soutěž na nového partnera již byla vypsána a jako nejnižší nabídku APK stanovila částku 160 milionů korun plus DPH.

Smlouvu s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH), která upravuje jejich vzájemnou spolupráci a na jejímž základě řídí domácí nejvyšší soutěž, zástupci klubů vypověděli v prosinci, její platnost tak vyprší k 31. květnu letošního roku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nový předseda APK Blažek

 

"Není to jednoduché v tuhle dobu přebírat takovou funkci, ale co tě nezabije, to tě posílí," usmál se Blažek. Bude se prý snažit řešit zjitřenou situaci v APK, kterou řešení těchto závažných bodů rozděluje na dva tábory. "Chceme silnou asociaci, silnou a kvalitní soutěž, takže je potřeba ty věci ujednotit a vrátit českému hokeji dobré jméno," prohlásil Blažek.

Hned ve středu prý čeká vedení APK jednání s agenturou BPA. Ta podle svých prohlášení považuje nároky zástupců extraligových klubů v nové smlouvě za přemrštěné a do veřejné soutěže podle slov svého majitele Antonína Charouze nepůjde. "Byl stanoven další postup ohledně jednání s BPA," řekl Blažek, ale nechtěl jej komentovat. "To je interní záležitostí. V současné době máme platnou smlouvu se společností BPA a bylo vyhlášeno výběrové řízení, takže uvidíme."

Návrh nové smlouvy s ČSLH, ve kterém chtějí extraligové kluby změnit především podmínky při uvolňování hráčů pro reprezentaci, už od APK zástupci svazu dostali. Podrobí jej právní analýze a budou se jím zabývat na nejbližším jednání 23. února. Teoreticky, pokud by se obě strany na nové smlouvě nedohodly, by mohl řídit extraligu sám svaz. "To jsme neprobírali a nechci nijak předjímat," doplnil Blažek.

Uzavřením extraligy se na dnešní valné hromadě kluby prý vůbec nezabývaly. "Dneska jsme se o tom vůbec nebavili," navázal Blažek a doplnil svůj současný postoj. Pro plánované uzavření nejvyšší soutěže není v současné době ani všech 14 klubů extraligy a k jejímu schválení potřebuje APK získat navíc na červnové konferenci ČSLH většinu z celkových 60 hlasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články