Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Blaťák má po zdravotních problémech velkou chuť do hokeje

Zlín – Hokejový obránce Miroslav Blaťák se po deseti letech vrátil do Zlína, v jehož barvách začínal profesionální kariéru, a na startu letní přípravy již vyhlíží novou extraligovou sezonu. Po problémech se zády, kvůli kterým ukončil minulou sezonu už v listopadu a předčasně skončil v ruském Čerepovci, se cítí mistr světa z roku 2010 fit.

Miroslav Blaťák v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Měl jsem se zády velké potíže, v Rusku mi dokonce tvrdili, že budu muset na operaci. Nakonec to ale šlo bez ní," řekl Blaťák. V uplynulém ročníku sehrál v KHL za Severstal jen 18 zápasů a připsal si tři body za gól a dvě asistence. "Záda snad budou v pořádku. Musí. V zápase totiž musíte jet na sto procent. Mám už velkou chuť do hokeje, navíc tady doma," pokračoval čtyřiatřicetiletý zadák.

Blaťák odešel ze Zlína v roce 2006, rok strávil ve Švédsku v celku Mora IK a pak následovalo působení v ruských klubech. Šest sezon hájil barvy Ufy, další dvě hrál v Omsku a s KHL se nakonec rozloučil v Čerepovci. Nabídky na pokračování v zahraničí měl, ale na konci dubna se dohodl na návratu do Zlína. "Nějaké celky se ozvaly, ale už mě to táhlo domů. Se Zlínem jsme si vyšli maximálně vstříc ve všech jednáních," uvedl Blaťák, jenž letní přípravu absolvoval sám s osobním koučem.

"Jelikož jsem nemohl skákat a běhat, tak jsem se připravoval se svým trenérem Rosťou Košatkou. Dělali jsme cviky na koordinaci těla a podobné," popsal. Na rozdíl od spoluhráčů byl už i na ledě. "Před dvěma týdny jsem se byl sklouznout v Porubě. Teď už to bude v tréninkovém tempu, a když jsem se díval na tu první skupinu, popravdě mám z toho trošku strach," zasmál se, než se pustil do tréninku s týmem.

Ve Zlíně začínal v obranném páru s Martinem Hamrlíkem. "Dříve vychovával on mě, teď je řada na tom, abych pomáhal já těm mladším," dodal Blaťák, který sehrál 116 zápasů v české reprezentaci a zúčastnil se čtyř světových šampionátů i olympijských her v roce 2010 ve Vancouveru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články