Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Birner: Ve druhé třetině jsme se otočili o 180 stupňů

Dvakrát vedli, ale nakonec na své švédské soupeře nestačili. Michal Birner byl jedním z těch, který i přes porážku mohl držet hlavu vztyčenou. Po výstavní střele se zapsal mezi střelce utkání, které Češi prohráli 3:5. Po utkání Birner přiznal, že výkon týmu šel od druhé třetiny dolů.

Michal Birner
zdroj: ČTK/RvSMedia/ autor: Monika Majer

"Měli jsme velmi dobrý začátek a myslím, že první třetinu jsme byli aktivnější a silnější na puku než Švédi. Hodně jsme stříleli, ze střel se pak dostáváte do tlaku a hrozíte z dorážek. Myslím, že tak bychom měli hrát celých šedesát minut. Od druhé třetiny se to ale otočilo o 180 stupňů. Pak rozhodla naše oslabení," řekl Birner.

Češi v první polovině utkání hráli bez vyloučení, ale pak nabídli soupeři čtyři přesilové hry, v nichž třikrát inkasovali. "Takhle to ale v mezinárodním hokeji bývá, že když máte tolik oslabení proti takovému týmu, je velký předpoklad, že soupeř nějaké góly dá. Je to něco jiného než v klubu, kde je čas ledacos vypilovat, jejich techničtí hráči si nás tam bohužel maličko vycvičili," uvedl Birner.

Čeští hokejisté byli ale sami ve svých dvou početních výhodách stoprocentně úspěšní. "Ono to samozřejmě funguje na obě strany. Dostali dva góly ze dvou našich přesilovek, takže nejspíš asi také nesehráli ta oslabení tak, jak by si představovali," podotkl Birner.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Turnaje Karjaly Švédsko – Česko

Ve třetí třetině hráli Švédové tři přesilovky a dvě z nich proměnili v rozhodující branky. "Bylo tam nešťastné vyhození puku ze hřiště, což se prostě stane. Jen načasování těchto oslabení nebylo ideální, ale i tak si myslím, že jsme se mohli dostat malinko více do tlaku, bohužel se to nestalo," litoval Birner.

Spolupráci v útoku se svým stabilním parťákem Michalem Řepíkem, mezi něž se na pozici centra zařadil Jan Kovář, si pochvaloval. "Když máte s někým odehráno tolik zápasů, co máme spolu my dva, tak i když spolu momentálně nejsme ve stejném klubu, tak jakmile se sejdeme na tréninku, ta správná chemie je tam okamžitě cítit," komentoval obnovenou souhru s Řepíkem.

"A s 'Kovim' už jsme také odehráli jedno celé mistrovství, takže on dobře ví, co od nás čekat. Nejsme Mozjakinové a podobní hráči, jsme malinko jiní, ale on se nám snaží vyhovět, co nejvíce to jde. Myslím, že to nebylo špatné," uvedl.

V dalších duelech na turnaji musí podle Birnera tým navázat na pozitivní momenty z duelu v Örebro. "Je potřeba se vyvarovat oslabení, mít jich co nejméně a snažit se najít pozitiva, speciálně z té první dvacetiminutovky, v níž jsme byli dobří. A když se druhý tým dostane do tlaku, nesmíme zbytečně panikařit a musíme zajišťovat předbrankový prostor a z něho pak vyrážet do rychlých protiútoků," dodal Birner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články