Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Birner skončil v Čeljabinsku a bude hrát s Červenkou za Fribourg

Praha - Hokejový útočník Michal Birner po konci v KHL nezůstal bez angažmá dlouho. Účastník letošního mistrovství světa i Světového poháru vyměnil Čeljabinsk za švýcarský klub Fribourg-Gottéron, kde bude spoluhráčem Romana Červenky. V předposledním týmu švýcarské soutěže podepsal Birner smlouvu do konce sezony.

Třicetiletý hráč skončil v Kontinentální lize oficiálně v úterý. "V Čeljabinsku došlo ke změnám, v klubu skončil generální manažer, který jej přivedl, a trenér dával prostor jiným hráčům. Michal už na konci ani nehrál. K tomu, že odejde, to směřovalo již týden," řekl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Birner, jenž letos pomohl Bílým Tygrům k triumfu v extralize, odehrál za Traktor jen dvanáct zápasů. V nich si připsal jednu asistenci.

Nyní už se litoměřický rodák těší na angažmá ve Švýcarsku. "Měl několik nabídek z Evropy i z extraligy, ale vybral si Fribourg, se kterým jsme byli v kontaktu už před sezonou. Navíc by měl v útoku nastupovat s Romanem Červenkou," uvedl Vůjtek.

Po KHL a finské lize si Birner vyzkouší další evropskou soutěž. Necelých pět sezon působil i v zámoří, nejdříve v juniorské OHL a poté v nižší AHL. Do NHL se hráč, kterého v roce 2004 draftovalo St. Louis, neprosadil a v listopadu 2008 se rozhodl pro návrat do Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články