Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Birner: Ještě to nekončí. Máme na Gagarinův pohár

Praha - Obrovskou radostí hokejistů Lva Praha končil souboj s Lokomotivem Jaroslavl. Český tým dovršil postup do finále Kontinentální ligy a i nadále pokračuje v tažení za Gagarinovým pohárem. Gejzír radosti na ledě, střídačce i v hledišti zajistila domácím trefa útočníka Michala Birnera ze 26. minuty, kdy zvýšil na 3:1.

Michal Birner a Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Lvi jsou prvním celkem, který postoupil do finále KHL, a není z Ruska. "Je to hezké, ale nic tu ještě nekončí. Dostali jsme se do finále, ale lidi budou znát jen vítěze po konci sezony," řekl Birner po utkání. "Když jsme se sešli před sezonou, tak jsme si dělali srandu, že koncem dubna budeme slavit na Václaváku. Je to blízko, tak snad se to vyplní. Doufejme, že to budeme my."

Věří zároveň, že je v silách týmu získat Gagarinův pohár. Ať už bude soupeřem Magnitogorsk, který má druhou semifinálovou sérii lépe rozehranou, nebo Ufa. "Každopádně na to máme. Tým je hodně dobře poskládaný, lidé se možná na začátku sezony divili, kvůli čemu máme pět pětek... Teď se to ale v play-off ukazuje, jsou nějaká zranění a musíte mít hráče navíc. My je měli, a to je taky jeden z klíčů k úspěchu," míní Birner.

Jeho tým sice vyhrál celou sérii přesvědčivě 4:1, ale i dnes absolvoval těžký zápas s dramatickým závěrem. "Myslím, že jsme to zvládli celkem dobře, nepustili jsme je do žádné vyložené šance. Něco měli v přesilovce, ale gólman nás zase podržel. Měli jsme docela zmatky v našem pásmu. Hlavně naše lajna, která dostala dva góly, naštěstí jsme i dva dali. Tak nějak jsme tomu týmu pomohli, že jsme ten svůj mini zápas odehráli nerozhodně," uvedl Birner.

Neskutečný Vehanen

Sám dal gól, který se ukázal jako vítězný. "Když jsme pak dostali na 2:3, modlil jsem se, aby 'Veha' všechno pochytal a nemyslel jsem na to, jestli to bude vítězný gól, nebo nebude. Jsem každopádně rád, že jsem ho dal a posunul nás do finále," prohlásil Birner. Klíčovým mužem celé série byl podle osmadvacetiletého útočníka, který patří do širšího reprezentačního kádru, právě gólman Petri Vehanen. "On je neskutečnej," vystřelil ze sebe obdivně Birner.

"Oni měli možná víc sil, ale on nás podržel, to je jednoznačně náš nejlepší hráč," dodal Birner. Lvům se navíc opět podařilo využít početní výhodu, přestože si v oboustranně slušně vedeném utkání zahráli za 60 minut hry pouze jedinou. "Možná se rozhodčí neunáhlovali a nechávali to trošku volnější. My jsme věděli, že nesmíme dělat zbytečné fauly, ale to oni věděli také, protože přesilovky v play-off rozhodují," přemítal Birner.

Rozhodčí ocenil za nestranné řízení, přestože jakožto Rusové rozhodovali duely ruského týmu. "Na začátku play-off jsme to nijak nevnímali, nejdřív jsme měli Medveščak, pak Donbass, ale teď jsme čekali, že to bude horší a rozhodčí je budou tlačit. Ale musím je pochválit, zvládli to dobře a pískali na úrovni," chválil Birner.

zdroj: ČT sport autor: Vít Čepický

Lev bude na finále doma opět v O2 areně

Hokejisté Lva Praha by se měli ve všech domácích zápasech finále Kontinentální ligy představit opět v O2 areně, pokud z druhého semifinále postoupí Magnitogorsk přes Ufu. V největší hale v Česku sehráli už tři semifinálové duely proti Jaroslavli. Vedení Lva se rozhodlo, že nebude nastupovat v domovské Tipsport Aréně i přesto, že nemůže nastat kolize s extraligovým zápasem Sparty.

V případě postupu Metallurgu, který vede nad Ufou 3:1 na zápasy, by začala série v pátek 18. dubna v Magnitogorsku, kde by pokračovala o dva dny později. Lev by hrál doma v úterý 22. dubna a následně ve čtvrtek. Série na čtyři vítězství pak případně bude pokračovat po dalších dvou dnech - v sobotu 26. dubna by hrál doma Magnitogorsk, v pondělí 28. dubna Lev a skončila by nejpozději ve středu 30. dubna na hřišti Metallurgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Lev - Jaroslavl
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články