Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Birner bude po disciplinárním trestu chybět Liberci, Rosandič přijde o část platu

Hokejový Liberec bude postrádat v jednom utkání útočníka Michala Birnera. Lídr týmu byl potrestán za zákrok na Martina Novotného ze Zlína, jehož se dopustil v dohrávaném 12. kole. Ve stejném zápase se filmováním provinil i Birnerův spoluhráč Mislav Rosandič, kterému bude strženo deset procent měsíčního platu.

Birner fauloval během utkání ve Zlíně, které Berani vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech, domácího hráče krátce před polovinou první třetiny. Obdržel trest na 2+10 minut za vražení na hrazení. Podnět zlínského klubu mu ale z rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka vynesl ještě stopku na jeden zápas, a to s ohledem na intenzitu a způsob provedení zákroku.

"Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který nedostatečně zohlednil vlastní postavení a možnost, že bude napadán. Hráč před střetem rezignoval na možnost zasáhnout kotouč, zkřížil ruce na hrudi a s vysokou intenzitou, aniž by se snažil důsledky střetu minimalizovat, narazil protihráče na hrazení," vysvětlil v tiskové zprávě Ujčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Liberec

Při určení výše trestu přihlédl k tomu, že Birner, jenž v této sezoně zaznamenal ze 30 startů 28 bodů (8+20), nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Novotný utkání dokončil.

Rosandič se provinil po minutě prodloužení, kdy se ho snažil několika menšími "háčky" zpomalit Zdeněk Okál. Domácí útočník dostal po pádu soupeře u hrazení dvouminutový trest za hákování. Liberečtí však početní výhodu nevyužili a shodou okolností právě Okál pak v nájezdech rozhodl o zisku druhého bodu pro Berany.

Ujčík spatřil v Rosandičově počínání přestupek nafilmovaný pád nebo přehrávání. "Hráč cíleně zneužil předchozího kontaktu s protihráčem Zdeňkem Okálem k tomu, aby ovlivnil úsudek rozhodčích. Zákrok přitom nebyl takové intenzity ani charakteru, aby k podobnému pádu (rozhození rukama, zahození hole) vedl," konstatoval Ujčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články