Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Bílí Tygři odvolali Hynka, nahradí ho Čada

Liberec - Trenér Pavel Hynek končí u hokejistů Liberce. Vedení Bílých Tygrů jej odvolalo a jeho nástupcem jmenovalo Rostislava Čadu. Hynek je prvním odvolaným koučem v tomto ročníku extraligy.

Bílí Tygři jsou aktuálně v extralize desátí s jedenácti body, v deseti zápasech si připsali tři výhry v běžné hrací době, jedno vítězství v nastavení a šest porážek. Ještě ve středu bojoval Liberec pod Hynkovou taktovkou o přímý postup do osmifinále Ligy mistrů na ledě Kärpätu Oulu, ale po porážce 1:3 pro něj skončila soutěž po základní skupině.

"Ocitl jsem se tady, protože jednání byla velice krátká, konkrétní a vyústila ve velmi rychlou dohodu. Přišel jsem pracovat a dosáhnout ve spolupráci s hráči a realizačním týmem toho nejlepšího výsledku a výkonu. Věřím, že se nám to podaří zlepšit. Je to naším společným úkolem," uvedl Čada.

"Vedení mi nedalo žádný cíl, ale myslím, že je jasný. Má ho drtivá většina týmů české extraligy, víme o něm a budeme se ho snažit splnit," naznačil, že se očekává účast v play-off. Svým novým svěřencům naordinoval na úvod tvrdší trénink. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čada nahradil na lavičce Liberce Hynka

Hynek, čtyřiačtyřicetiletý bývalý kouč Plzně, Sparty, Karlových Varů, Pardubic či Slovanu Bratislava, působil v Liberci od ledna 2013, kdy nahradil Filipa Pešána a pomohl Bílým Tygrům k záchraně v baráži o extraligu. V minulé sezoně s týmem skončil po základní části devátý a Severočeši vypadli v předkole play-off s Vítkovicemi po prohře 0:3 na zápasy.

Šedesátiletý Čada byl bez angažmá od poloviny září, kdy na vlastní žádost skončil ve Slovanu Bratislava hrajícího Kontinentální ligu. Ve slovenské metropoli působil i v předešlých dvou sezonách, předtím ještě vedl v KHL Omsk. V české extralize působil krátce v Plzni a Kometě Brno. Za sebou má dlouholeté angažmá na lavičce švýcarského klubu Ambri/Piotta, ve slovenské extralize vedl Košice. S Libercem podepsal smlouvu do konce sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články