Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bílé Tygry povede nadále Augusta, upsal se na dva roky. Pokračuje i Kudrna

Hlavním trenérem hokejistů Liberce bude i nadále Patrik Augusta. S vedením Bílých Tygrů se domluvil na novém dvouletém kontraktu. Padesátiletý kouč před uplynulou sezonou povýšil z pozice asistenta Filipa Pešána. 

Patrik Augusta
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Patrik je nejen skvělý trenér, ale také skvělý člověk a naprosto tak zapadá do strategie a atmosféry naší organizace," uvedl sportovní manažer Liberce Pešán, který loni skončil v roli hlavního kouče, protože se stal šéftrenérem Českého hokeje a generálním manažerem reprezentační dvacítky.

Augusta má před sebou třetí sezonu v Liberci, který v uplynulé sezoně se ziskem 102 bodů z 52 zápasů dovedl k obhajobě Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy. Bílí Tygři měli náskok devíti bodů před druhým Třincem. Play-off bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru.

Augustovy pravomoci se zvýší. "V následujících letech bude mít silnější slovo v součinnosti se mnou i při tvorbě kádru. Jeho prvním úkolem v následující sezoně je sestavit realizační tým na období dalších dvou let a podílet se na stavbě kádrů pro nadcházející sezony," prohlásil generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Kudrna jako asistent zůstává

Asistentem trenéra hokejistů Liberce Patrika Augusty bude i nadále Jiří Kudrna. Stejně tak pokračují v realizačním týmu Bílých Tygrů trenér brankářů Martin Láska, videokouč Aleš Vladyka a kondiční trenér Aleš Pařez. Vybral si je Augusta, s nímž klub prodloužil v pondělí smlouvu o dva roky.

Augustovým asistentem v uplynulé sezoně byl Jiří Kudrna. V extralize vedl syn bývalého reprezentačního kouče Josefa Augusty před Libercem jako hlavní trenér jen Mladou Boleslav, kterou převzal před sezonou 2017/18 a v polovině listopadu 2017 byl odvolán.

V letech 2009 až 2013 byl asistentem v prvoligovém týmu Jihlavy a pak vedl v Dukle postupně dorost a juniory. Jako hráč získal bronzové medaile z olympijských her v Albertville v roce 1992 a z mistrovství světa ve stejném roce v Praze. Na kontě má i čtyři zápasy v NHL za Toronto a Washington.

Bývalý útočník působil v letech 2006 až 2008 jako amatérský skaut Phoenixu v NHL. Jeho otec Josef dovedl českou reprezentaci k titulům na mistrovství světa v letech 2000 a 2001, předtím byl v roce 1999 při triumfu na světovém šampionátu asistentem Ivana Hlinky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články