Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Bezradná Olomouc prohrála i ve Zlíně

Zlín Hokejisté Zlína porazili ve 42. kole extraligy Olomouc 3:0 a připravili tak hostům šestou porážku za sebou. Úřadující mistr i díky třetímu čistému kontu v sezoně brankáře Libora Kašíka potvrdil, že se mu momentálně doma daří. Na stadionu Luďka Čajky vyhrál Zlín třináctý z posledních čtrnácti zápasů.

Zlín - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Domácím se hned v úvodu naskytla šance v podobě 50 sekund trvající přesilovky pět na tři, gólem však neskončila. Zato Olomouc čekala na svou první šanci až do poloviny třetiny, Zuzin se ale zblízka neprosadil. Špatný nebyl pas Čajánka na Ondráčka, ale Vošvrda se stihl přesunout. A když v závěru třetiny Hanáci nepotrestali ani další vyloučení Kubiše, po první třetině se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Hned na začátku druhé části mohlo být vše jinak, olomoucký gólman si ale s přesilovkovými pokusy Žižky, Veselého i Lešky poradil. Gól by tak k vidění až ve 27. minutě, kdy Kubiš tečoval do sítě střelu Žižky. V polovině utkání se činili oba brankáři, domácí Kašík vychytal Rachůnka, Čech svou jedovkou nevyzrál na Vošvrdu.

Vyrovnat mohli Cibák a Marosz, Kašík byl ale připraven. Skóre se měnilo ve 39. minutě, kdy střelu Svobody sice ještě brankář hostí vyrazil, na dorážku Čajánka už byl ale krátký. Třetí třetinu začali lépe domácí a při vyloučení Škůrka se také prosadili. Kapitán Čajánek vybojoval za bránou puk a našel volného Svobodu, jenž si gólem zpříjemnil návrat po zranění.

Nepříjemný okamžik nastal pro olomouckého Rachůnka, jenž schytal projektil domácího beka přímo do obličeje. Hosté se snažili nulu na střeleckém kontě vymazat, ale Rác sám před Kašíkem neuspěl. V závěru ještě nabral rychlost Svoboda, trefil však jen tyč. Okál s Leškou v přečíslení neuspěl a Veselého dorážka taky úspěch nepřinesla, brankář Kašík tak mohl oslavit třetí nulou z posledních šesti zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

PSG Zlín - HC Olomouc 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Kubiš (Žižka), 39. Čajánek (J. Svoboda, Marušák), 45. J. Svoboda (Čajánek, O. Veselý). Rozhodčí: Hribik, Wagner - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 4 585.

Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, F. Čech - Ondráček, Šťastný, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Staněk, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Jergl - T. Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, Cibák, Buc - Kucharczyk, Diviš, Řípa. Trenéři: Fiala a Dopita.

Juraj Jurík (Zlín): "Bylo to nervózní utkání, pro nás jsou to důležité body. V té první třetině mně přišlo, že nám to svazovalo ruce, byli jsme všude a nikde. Hodně důležitý byl úvodní gól, od toho jsme se zlepšili a byli jsme lepší. Začali jsme napadat a po zásluze utkání dovedli do vítězného konce, ačkoli je pravda, že rozhodly přesilové hry. My jsme dali góly, hosté nikoli."

Jiří Dopita (Olomouc): "S výsledkem být spokojeni samozřejmě nemůžeme, ale hra už byla od posledního zápasu s Třincem lepší. Myslím, že domácí byli lepší jen o to, že byli produktivní v přesilovkách. To utkání rozhodlo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články