Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez gólu na úspěch myslet nemůžeme, smutnili po vyřazení junioři

Montreal - Postupová trasa k jedné z medailí po deseti letech byla pro české hokejisty do 20 let po vyhraném duelu nad Ruskem dobře vyznačená. Relativně přijatelný los v play-off mistrovství světa však svěřenci Miroslava Přerosta nevyužili. Proti Slovensku se ani jednou neprosadili a čtvrtfinále prohráli 0:3. Tím většině hráčů pohasly naděje na úspěch v juniorské kategorii.

Čtvrtfinále MS Česko "20" - Slovensko "20"
zdroj: ČTK/AP autor: Ryan Remiorz

Do utkání se Slováky čeští hráči nevstoupili dobře, nepodařilo se jim navázat na povedenou partii s Rusy (4:1). "První třetina vůbec nebyla z naší strany dobrá, vlastně jsme se vrátili tam, kde jsme byli proti Švýcarsku a Švédsku," připomněl kapitán Dominik Kubalík porážky z úvodu šampionátu.

Ve zbytku čtvrtfinále už si česká reprezentace vytvořila velké šance, jenže brankáře Denise Godlu nepřekonala. Nejblíže byl Ondřej Kaše, který po samostatném úniku trefil tyč. "Kdyby to tam padlo, mohlo být všechno úplně jinak. Byl to asi jeden z rozhodujících momentů," litoval mladý útočník. "Bez gólu můžeme těžko něčeho dosáhnout," smutnili hráči.

České naděje dlouho držel brankář Miroslav Svoboda. Když ale pět minut před koncem inkasoval podruhé, bylo téměř jistě rozhodnuto. "Snažil jsem se to co nejdéle držet s pouze jednobrankovou ztrátou, abychom měli ještě šanci vyrovnat, ale to se bohužel nestalo," smutnil Svoboda.

David Pastrňák i přes porážku chválil nasazení spoluhráčů. "Každý nechal na ledě vše, co mohl. Nemyslím si, že bychom něco odflákli, ale odvrátilo se od nás štěstí, které nám pomohlo dříve," řekl hráč, který v NHL patří Bostonu.

S tím však Svoboda až tak nesouhlasil. "Mohli bychom se ohánět smůlou, ale na to bych se nerad vymlouval. Celkově - a nerad to říkám - to jenom o štěstí rozhodně nebylo," dodal Svoboda s domněnkou, že se Slováci na utkání připravili možná o něco pečlivěji.

Kubalík šel ve svém rozboru ještě o kousek dál. "Měli jsme do toho od samého začátku jít trochu jinak. A přestože jsme to před utkáním vyvraceli, asi jsme je i trochu podcenili," přiznal Kubalík.

Po skvělém výkonu proti Rusku prožívali mladí hokejisté euforii, nyní ji vystřídal o to větší smutek. "Tímhle zápasem pro mě a spoustu dalších skončila možnost hrát v juniorské reprezentaci," připomněl Kubalík. Na dalším MS totiž mohou startovat pouze ročníky 1996 a mladší, což znamená konec pro 12 členů současného kádru. "Pro nás je tento výsledek určitě neúspěchem. Tři týdny jsme tu šli za nějakým cílem, který je teď zkrátka pryč," uzavřel gólman Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články