Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Benátky udolaly Chomutov, Kladno vyhrálo v Budějovicích

Praha - Hokejisté Chomutova sice v utkání 31. kola 1. ligy prohráli, navzdory tomu zvýšili náskok v čele soutěže na devět bodů. Z Benátek nad Jizerou přivezli alespoň bod za prodloužení, zatímco druhé České Budějovice doma prohrály s Kladnem 1:4.

Fanoušci Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Piráti natáhli v předchozích dnech šňůru vítězství na sedm zápasů, ale v Benátkách brzy pochopili, že budou mít problémy přidat další. Na ledě středočeského klubu prohrávali v 9. minutě už 0:2, postupem času ale zápas stále víc ovládali. Před druhou přestávkou vyrovnali a v posledních vteřinách základní hrací doby dokonce mohli urvat výhru pro sebe. Jenže místo gólmana Vítka Vaněčka zastavil puk mířící za čáru skluzem Daniel Špaček. A v prodloužení se po trefě při početní výhodě pěti proti třem radovali domácí.

Druhé jsou i nadále České Budějovice, přestože ve šlágru kola prohráli doma před více než šesti tisíci fanoušky s Kladnem 1:4. Rytíři, kteří se venku představili po sérii devíti domácích utkání, ukončili šňůru pěti výher Jihočechů. Utkání oba týmy odehrály v retro dresech, bylo totiž součástí oslav 90. výročí založení kladenského klubu.

Středočeši vyhráli na ledě Motoru i přesto, že měli více než dvakrát tolik vyloučených hráčů. Již v první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok, a přestože 23 sekund před koncem první dvacetiminutovky snížil Heřman, ve druhé třetině hosté dvěma góly Českým Budějovicím odskočili.

Na druhé místo tabulky se tlačí zpátky Třebíč, která získala tři body v Jihlavě. Hrdinou horáckého derby se stal hostující brankář Libor Kašík, jenž pochytal všech 33 střel. Gólman, jenž na jaře pomohl Zlínu k titulu a nyní zaskakuje v 1. lize při zranění dvou třebíčských brankářů, hned ve svém prvním startu za Horáckou Slavii vychytal nulu. Třebíč je třetí jen kvůli horšímu skóre oproti Českým Budějovicím.

Čtvrté jsou Litoměřice, jež si doma poradily s posledním Havlíčkovým Brodem. Poprvé inkasovaly až za stavu 4:0 a víc branek už nepadlo. Možná největšího vzrušení se tak diváci dočkali po konci zápasu, kdy se téměř kompletní týmy pustily do šarvátky. Hosté dokonce odjeli ze zápasu bez podání rukou.

Výsledky 31. kola 1. ligy:

Benátky nad Jizerou - Chomutov 3:2 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0), Jihlava - Třebíč 0:2 (0:0, 0:2, 0:0), Havířov - Kadaň 1:2 (0:0, 1:0, 0:2), Litoměřice - Havlíčkův Brod 4:1 (2:0, 2:1, 0:0), Prostějov - Šumperk 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0), Ústí nad Labem - Most 0:1 (0:0, 0:1, 0:0), České Budějovice - Kladno 1:4 (1:2, 0:2, 0:0).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články