Bednář se trefil i ve druhém zápase, Slavia v Brně zvítězila 1:0

Brno – Jediná branka, o kterou se již ve druhé minutě postarala staronová opora Slavie Jaroslav Bednář, rozhodla o tom, že Pražané vyhráli i druhý zápas v sezoně, když porazili brněnskou Kometu těsně 1:0. Brňané měli sice po většinu zápasu vytrvalou převahu, v koncovce se ale neprosadili. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky jsou tak po dvou kolech extraligy na druhém místě jen o skóre za Plzní.

Brněnský Jakub Koreis v souboji s Pavlem Klhůfkem ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Utkání mělo v úvodu z pohledu Komety stejný scénář jako páteční duel s Pardubicemi. Hned ve druhé minutě byl vyloučen domácí Koreis, tentokráte se ale domácím nepodařilo v oslabení udržet čisté konto. Po Kadlecově akci překonal brankáře Trvaje pohotový Bednář.

"V pátek v Kladně střídal ve dvou útocích. Nebylo mu dobře, zřejmě se na něm projevila únava. Proto jsme jej raději stáhli, aby to nebylo ještě horší," uvedl po utkání asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann.

Brňanům se nabídla možnost vyrovnání při 34 sekundy dlouhé přesilovce pět na tři. Soupeře dostali pod vytrvalý tlak, nedokázali si však poradit s výborným brankářem Furchem, který s přehledem likvidoval všechny střely zblízka i ze střední vzdálenosti. Zlikvidoval i sólový nájezd Jakuba Svobody.

Velkou část druhé třetiny se Slavia bránila náporu soupeře. Furch ale potvrzoval, že má na začátku sezony výbornou formu. A pokud už se nestačil přemístit a nechal volný kousek ve své brance, tak křečovitě zakončující Brňané pálili vedle. Velkou šanci neproměnil Tomáš Svoboda, obránce Nosek přestřelil a Dočekal sám před brankou mířil vedle.

"Vytvořili jsme si šance, gól jsme ale nedali. Po rychle obdrženém gólu jsme měli hlavy dole. Snažili jsme se, bohužel nám to nepadá. Slavia je venku nepříjemný soupeř. Dobře brání a jen čeká na brejky nebo přesilovky," uvedl útočník Brna Libor Pivko.

Slavia se v závěrečné třetině soustředila hlavně na pozornou defenzívu a ubránění hubeného náskoku. I když měla Kometa výraznou převahu, proti Furchovi zůstali brněnští střelci bezradní. Necelé tři minuty před koncem ještě po sólovém úniku trefil Micka tyčku, Brnu k vyrovnání nepomohla ani minutová hra bez brankáře.

"Se vstupem do sezony jsme výsledkově spokojeni. Ale musíme si oba zápasy rozebrat, protože musíme řadu věcí zlepšit. Zatím máme oproti loňské sezoně mezery a potom se nedostáváme do útoku," zhodnotil Weissmann vstup do sezony.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 2. Bednář (Kadlec). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Jindra, Skopal. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 6956.

Brno: Trvaj - Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, D. Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík - Pivko, L. Čermák, H. Zohorna - Jakub Svoboda, J. Hruška, T. Svoboda - Burian, Koreis, Dočekal - J. Káňa, Raška, Jenyš. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Vladimír Kýhos (Brno): "Věděli jsme, že má Slavia dokonale propracovanou defenzívu a výborného brankáře. Nečekali jsme však, že dostaneme soupeře až pod tak velký tlak. Bohužel nás potkala v úvodu sezony střelecká impotence. V pátečním zápase proti Pardubicím jsme měli také dostatek šancí a nedali branky. Dnes naše špatná koncovka pokračovala. Bohužel jsme nebyli schopni dát puk ani do prázdné branky. Na druhou stranu musím pochválit tým za vůli. Slavia výborně brání a je velmi těžké proti ní hrát v útočné třetině. Tato hra nás stála hodně sil. Výsledek ale není žádný. Proto je v kabině z výsledku velké zklamání."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Jsme hodně šťastní, že se nám podařilo získat tři body. Věděli jsme, že nás čeká ze strany Brna hodně útočný hokej. Soupeř je velmi silný na kotouči. Ale musím říci, že jsme nečekali až tak velký tlak. Od druhé třetiny jsme se jen bránili. Náš nejlepší hráč byl Dominik Furch, který pochytal i nemožné. Na druhé straně musím tým pochválit, že bojoval. V důležitých okamžicích i hráči v poli skákali do ran. Naše obrana byla dobrá. Jsme samozřejmě spokojeni se vstupem do sezony a dvěma vítězstvími na ledě soupeřů. Oproti loňsku nám ale zatím ještě skřípe kombinační souhra."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články