Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bednář s Hlinkou si poprvé zahráli za Vrchlabí. Pomůžou mu k postupu do první ligy?

Vítěznou premiéru v dresu Vrchlabí prožili dvě hokejové legendy. Jaroslavové Hlinka s Bednářem nastoupili poprvé za severočeský klub ve druhé lize a hned si připsali výhru nad Kolínem 5:4 v prodloužení. Zkušení útočníci pomáhají Vrchlabí ve snaze postoupit do první hokejové ligy.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK/Taneček David

Jaroslav Bednář přitom původně ukončil kariéru po vyřazení Hradce Králové v play-off 2018. Poté se okamžitě přesunul do vedení klubu, kde zaujal pozici sportovního manažera. Jaroslav Hlinka zase nemohl najít angažmá v aktuální sezoně po rozpačitém konci ve Spartě, se kterou na jaře neuspěl ve vyřazovacích bojích.

Nyní spojili síly a rozhodli se nastupovat za Vrchlabí, které se pokouší o postup do první ligy. A hned v prvním zápase přihrál Hlinka na vítězný gól v prodloužení. "Byl to náš první zápas po dlouhé době, takže to pro oba nebylo vůbec jednoduché. Oba si hru představujeme úplně jinak. Trošku jsme se na ledě hledali, ono nejde nastoupit jen tak z voleje a hrát super hokej," uvedl po utkání Hlinka.

Bednář proti Kolínu nebodoval. "Bohužel se přesně naplnilo to, čeho jsme se báli, že nám to nebude jezdit… Jde to přirovnat k tomu, jako když jdete poprvé po letní přípravě na led. Po prvním zápase po letní přípravě jste plní energie a síly, ale chybí vám takový ten rytmus a zápasové tempo. Tudíž to byl pro nás takový první zápas po letní přípravě, i když to bylo až skoro v únoru," řekl Bednář.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlinka s Bednářem si poprvé zahráli za druholigové Vrchlabí

Oba zkušení hráči plánují nastupovat pravidelně a pomoc vrchlabskému klubu myslí vážně i do budoucna. "Díky tomu, že herní dny jsou středa a sobota, tak to zvládnu skloubit i s prací v hradeckém Mountfieldu. Nyní jde jenom o to odehrát pár zápasů, aby se tělo přizpůsobilo zápasovému tempu. Asi i kvůli tomu jsme začali hrát dříve, než jsme původně měli. Máme měsíc a kousek na to se opět rozehrát a připravit na play-off, které bude klíčové," zdůraznil Bednář.

Podobně je na tom i Hlinka. "Zatím jsem tady a chtěl bych tu i nadále hrát. Samozřejmě ale lépe než v prvním zápase. Jak už říkal Jarda, není to jednoduché. Dlouho jsme nehráli a praxe nám chybí. Kdyby to bylo jednoduché, tak si každý může nasadit brusle a jít hrát, ale tak to nejde a je důležité mít herní praxi," dodal.

Výhrou nad Kolínem se hokejisté Vrchlabí dotáhli na lídra skupiny Střed Jablonec, neboť Jablonečtí podlehli Nymburku 3:4 v prodloužení.

Zdroj
ČT sport, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články