Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bednář rozhodl v závěru o výhře Slavie v Třinci 2:1

Třinec - Hokejisté Slavie vyhráli ve 25. kole extraligy v Třinci 2:1 a připsali si čtvrté vítězství za sebou. Pražané otočili zápas ve třetí třetině a vítěznou branku zaznamenal v čase 58:32 Jaroslav Bednář. Oceláři prohráli třetí z posledních čtyř utkání.

Jaroslav Bednář
zdroj: isifa autor: Pavel Paprskář

Předchozí vzájemný zápas se zvrhl v jedenáctigólovou přestřelku, tentokrát byly oba týmy od první třetiny v defenzivě podstatně obezřetnější a důslednější. Nebezpečnější byli v úvodu hlavně hosté, přečíslení dva na jednoho ale zakončil Vladimír Růžička rozvlněním boční síťky a Tomicovu střelu z mezikruží chytil efektním semaforem Hrubec, jenž v brankovišti Ocelářů nahradil nemocného Hamerlíka.

Třinecký gólman se více zapotil i na začátku prostřední části. Po chybě týmu ve středním pásmu zmařil Alinčův únik, v následujícím střídání zneškodnil dokonce trestné střílení Sklenáře. Stejnou výhodu dostali v polovině utkání i Oceláři, když třinecký Růžička vystihl zpětnou přihrávku Sobotky a po faulu Bednáře si nájezd zopakoval. Nejlepší kanonýr soutěže si Furcha vychutnal bekhendovým blafákem a otevřel skóre utkání.

Branka odstartovala sérii vyložených šancí na obou stranách. Za Pražany po promarněné přesilovce pěti proti třem zahrozil Hertl, po jehož ráně poskakoval kotouč v brankovišti. Krenželokův pokus zastavil skvělým zákrokem Hrubec. Oceláři kontrovali únikem Zagrapana, kterého trochu zpomalil rozhodčí Hradil, přesto se třinecký útočník probil až před Furcha, ale přestřelil. V závěru pak domácí Peterek orazítkoval horní tyč.

V poslední třetině korunovala Slavia svou zvýšenou aktivitu vyrovnáním, když Jelínek zpoza branky našel Krenželoka, který v tísni propasíroval kotouč do branky. Oba týmy ve zbývajících dvanácti minutách třetí části usilovaly o vedení. Z několika šancí na obou stranách se ujala v závěru střela Bednáře. Oceláři v poslední minutě uzavřeli hosty při hře bez brankáře v jejich pásmu, ale ze závarů vyrovnání nevytěžili.

Třinec - Slavia Praha 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. M. Růžička z trestného střílení - 49. Krenželok (P. Jelínek, Kempný), 59. Bednář (Sklenář). Rozhodčí: Hradil, Husička - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:4, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2573.

HC Oceláři Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Klouček, Lojek, Ovčačík - M.
Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Zagrapan - Rákos, Polanský, Klimenta - Adamský, Podešva, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, od 43. navíc Dresler - Bednář, V. Sobotka, Tomica - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Poletín, Skokan, Stránský - od 43. navíc Micka. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Pavel Janků (Třinec): "Byl to vyrovnaný zápas. Slavia měla hodně šancí, výborně nám zachytal Šimon Hrubec. Škoda, že jsme nepřidali gól na 2:0, šance jsme na to měli. Bohužel Slavia pak ve třetí třetině zápas otočila. Mrzí nás zejména druhý gól, který padl po chybě ve středním pásmu. Taková by se nám neměla stávat."

Vladimír Růžička (Slavia): "Věděl jsem, že nás čeká těžký zápas. V Třinci není jednoduché hrát. Zápas byl poměrně vyrovnaný, Třinec ve druhé třetině na rozdíl od nás proměnil nájezd a dostal se do vedení. A ve třetí třetině se nám povedlo dát dva góly, otočit zápas a vyhrát. Dneska to bylo se štěstím."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články