Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bednář pomohl Slavii porazit Vítkovice a odvrátil konec sezony

Praha - Hokejistům Slavie pomohlo odvrátit možné vyřazení ve čtvrtfinále play off proti Vítkovicím střelecké probuzení nejproduktivnějšího hráče základní části extraligy Jaroslava Bednáře. Slavia jako úřadující mistr a vítěz základní části i díky dvěma Bednářovým gólům dnes porazila Vítkovice 5:3, a snížila tak stav série hrané na čtyři výhry na 2:3. Ostravský tým bude mít druhou šanci zajistit si postup do semifinále v sobotu na svém ledě.

I když se Slavia nacházela na pokraji vyřazení, v O2 Areně nezačala tak aktivně jako v předešlých dvou domácích zápasech. Sice se snažila dostat do dobrých pozic před Štěpánka, blíže k otevření skóre měli ale hosté. Burger ani Strapáč s Hurtajem však Furcha nepřekonali.

Do vedení tak šli Pražané, když se při signalizované přesilové hře před vítkovickou brankou nejlépe zorientoval důrazný Červenka. O 77 sekund později to s domácími vypadalo ještě lépe. Při přesilovce se trefil nejproduktivnější hráč základní části Bednář, který si tak připsal první gól v sérii.

Poté ale na trestnou lavici putoval na čtyři minuty Doležal a hosté snížili. Důrazný Varaďa dotlačil puk za brankovou čáru i s Furchem, úspěch Vítkovic tak musel potvrdit i videorozhodčí. Početní výhoda pomohla ostravskému celku i ke srovnání stavu. Bednářův faul potrestal Hubáček, jemuž dala obrana Slavie hodně prostoru, a pro zkušeného útočníka nebyl problém překonal Furcha podruhé.

Osmnáctiletý gólman domácích si poté vybral další slabší chvilku, když ve 29. minutě chyboval při rozehrávce za svou brankou a Hubáček se Štefankou toho využili ke vstřelení třetí branky. Tím zápas pro Furcha skončil, kouč Růžička totiž na jeho místo poslal Nerudu.

Inkasovaný gól ale Slavii nabudil a přiměl ke zvýšení tempa i důrazu v útočném pásmu. Ve 32. minutě trefil Vondrka horní tyč, vyrovnat se však podařilo až Hruškovi v závěru druhé třetiny. Nejlepší střelec základní části extraligy se stejně jako Bednář prosadil ve čtvrtfinále poprvé, a také v početní výhodě.

Pražané se tlačili do útoku ve třetí dvacetiminutovce, jejich tlaku pomohl i fakt, že rozhodčí zřejmě Mickovi odpustili faul na Krsteva. Šance hostů na ukončení série však držel pozorný Štěpánek. Jeho protějšek Neruda naopak zasahoval jen ojediněle. A Slavia byla za svou aktivitu odměněna. Čermák přehrál u mantinelu Stehlíka, Kuboš nechal před Štěpánkem osamoceného Bednáře a klíčový hráč domácích potvrdil své střelecké probuzení.

Hned při dalším střídání mohl navíc Bednář přidat další gól, tentokráte jej ale Štěpánek vychytal. V samotném závěru se hosté rozhodli riskovat při power play a vyrovnání měl na hokejce Burger. Neruda však předvedl klíčový zákrok a podržel Slavii. Na konečných 5:3 následně upravil Vondrka.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články