Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bednář nakonec bude hrát za Nižnij Novgorod

Nižnij Novgorod (Rusko) - Český hokejový útočník Jaroslav Bednář bude hrát v příští sezoně přece jen v KHL. Poté, co mu nevyšlo plánované angažmá v Atlantu Mytišči, podepsal smlouvu s Novgorodem. "Jde o roční smlouvu, není tam žádná opce navíc. Jen bych to nerad zakřikl, protože naposledy jsem se opravdu pěkně spálil," řekl Bednář a připomněl tak nedávné námluvy s Atlantem, které ztroskotaly poté, co musel klub zkrátit rozpočet o 40 procent.

Bednář má již s ruským hokejem zkušenosti z angažmá v Avangardu Omsk, kde působil v sezonach 2003/04 a 2004/05. Za současný klub Jaromíra Jágra odehrál 82 utkání v základní části, v nichž si připsal 43 bodů za 22 gólů a 21 asistencí. V play-off pak přidal ve 21 duelech pět bodů za čtyři přesné trefy a jednu nahrávku. 

Právě Avangard byl také ve hře. "Omsk byl jednou z variant," připustil hráčův agent Robert Spálenka. "Především jsme ale jednali s Ufou. Klub chtěl Jardu opravdu hodně, dohodli jsme se na dvouleté smlouvě, všechno bylo připravené. Ale pak Salavat angažoval trenéra Bykova, který předchozí dohodu s vedením klubu zrušil," uvedl Spálenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články