Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bednář: Musíme zapracovat na třetí třetině, nebo v play-off pomažeme

Hradec Králové - Hokejový útočník Jaroslav Bednář v zápase proti Olomouci potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Hradce Králové. Dvěma góly, z nichž byl jeden rozhodující nájezd, a asistencí se podílel na výhře Východočechů 4:3 po nájezdech. Po utkání si dobře uvědomoval, že to byly pro domácí "zlaté" body. Hosté měli zejména ve třetí třetině několik velkých příležitostí utkání rozhodnout ve svůj prospěch.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Hrálo se mi dobře. Konečně mi povolily nohy, tak jsem si to užíval," usmíval se Bednář. V minulých zápasech byl unavenější proto, že se v předešlých dnech s kondičním trenérem věnoval získávání fyzické kondice na play-off. "Začali jsme trochu pracovat v posilovně, takže nohy zatvrdly. Dnes to už bylo dobré a jezdilo to," přiznal devětatřicetiletý útočník. Dobře si uvědomoval, že měl v zápase i štěstí.

"U prvního gólu mě to trefilo do boty. V první třetině jsme měli dobré momenty, ale pak jsme nepochopitelně polevili. Říkáme si, že máme být trpěliví, a oni nám jedou třikrát sami na branku. Jako když mluvíme do zdi. Pořád je na čem pracovat, ale zaplaťpánbůh za dva urvané body," řekl Bednář. V rozhodujících nájezdech se na ledě objevil dvakrát. Zatímco v prvním případě Tomáše Vošvrdu nepřekonal, ve druhém si již vedl mazácky. "Při prvním jsem chtěl udělat něco jiného, ale jak mi tam vyndal tágo (hokejku), tak jsem zpanikařil a ani nevím, jestli tečoval puk nebo jsem to přestřelil," uvedl Bednář.

Sebevědomí mu to ale nenahlodalo a sám se přihlásil, že pojede podruhé. "Zvedl jsem ruku a dostal jsem důvěru. Nevím, co by se dělo, kdybych nedal. Jsem soutěživý typ a stejně jsem to dělal i v Omsku, kde v pátém finálové zápase nikdo nechtěl jít. Tak jsem zvedl ruku a šel jsem. A spadlo to tam," zavzpomínal na rok 2004, kdy Avangardu zajistil triumf v rozhodujícím finálovém utkání ruské superligy na ledě Magnitogorsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Dělali jsme nesmyslné chyby, říká Bednář

Olomouc na nájezdy vyměnila brankáře a místo zraněného Branislava Konráda chytal Vošvrda. Slovenský gólman měl problémy od druhé třetiny a Bednář si toho byl dobře vědom. "Všimli jsme si toho a říkal jsem klukům, ať to na něj co nejvíce sypou. A nespadlo to tam. Neodehráli jsme špatný zápas, ale nechali jsme si soupeře třikrát odjet a dělali jsme nesmyslné chyby," uznal Bednář.

Stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2006 si dobře uvědomoval, že dnes mohl Hradec klidně prohrát. "Šancí měli mraky, nejen tyčka v posledních sekundách. Poslední třetiny máme problémové, na čemž musíme zapracovat. Máme na to měsíc. Jinak v prvním kole play-off pomažeme. Věřím ale, že se to povede. Jsem optimistický, výjimečně," pousmál se Bednář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články