Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bednář hrál dvojité střídání. Tohle mám rád, přiznává

Praha - Hokejový útočník Jaroslav Bednář ukončil sedmizápasové čekání na gól a po stejné době se dočkala výhry i Slavia. Klíčový hráč Pražanů byl zároveň nejvytíženějším hráčem utkání, hrál ve dvou formacích a na ledě strávil v součtu nadprůměrných 28:08 minut.

Jaroslav Bednář skóruje
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Cítil jsem se dobře. Já mám tohle rád. V Omsku jsem po návratu z Ameriky taky hrál dvojité střídání, ve Slavii před pěti lety taky. Vyhovuje mi to," řekl Bednář, který absolvoval podle statistik 43 střídání. "Jde o to rozfázovat si střídání a nebýt na ledě moc dlouho, aby se člověk nezavařil," uvedl. Slavia čekala na výhru v normální hrací době od konce října, naposledy uspěla před jedenácti zápasy v Pardubicích.

"Vše je o hlavách. A jak je vidět, tak se tady musí zvýšit hlas. Růža (Vladimír Růžička) byl dnes konečně ve své kůži a mužstvo vyburcoval natolik, že jsme nepolevili. Byly tam momenty, kdy jsme zaváhali, ale jinak jsme je k ničemu moc nepustili. Ještě jsme měli sami mraky šancí, já měl další tři tutovky," podotkl Bednář, který ocenil výkon brankáře Komety Marka Čiliaka. "Chytal výborně," řekl.

Stejně jako kouč Růžička si i Bednář pochvaloval, že Slavia konečně hrála 'svůj' hokej. "Už bylo načase. Bylo to o něčem jiném než v předešlých zápasech a člověka to hned jinak baví. To bylo to, co nám chybělo. Nasazení," řekl Bednář. "Hráli jsme od první minuty. Většinou začneme hrát až ve třetí třetině, kdy prohráváme o dva góly. Aby se neřeklo, začneme tam lítat a srážet se. Čtyřicet minut je to ale o ničem. Musí se na to důrazně dbát. Mužstvo má kvalitu na to, aby hrálo jako dnes. Bojovně a s nasazením," podotkl Bednář, který zároveň hned poukázal na fakt, že Slavia nemá hráče na to, aby hrála ofenzivní a technický hokej jako například Sparta nebo Třinec.

Bednář otevřel ve čtvrté minutě skóre a protože Slavia vyhrála 3:0, připsal si proti Kometě druhý vítězný gól. Bezprostředně po jeho vstřelení si ale myslel, že nebude platit. Čiliak totiž při zákroku posunul branku. "Abych řekl pravdu, tak jsem si myslel, že gól nebude platit. Viděl jsem v televizi gól Buchteleho ze Sparty v Třinci, kterému rozhodčí neuznali penaltu, tak jsem si myslel, že to bude stejný moment. Nevšiml jsem si, v jakém momentu šla branka ven. Jestli byl už puk v brance, nebo ne," vysvětlil své obavy o regulérnosti svého zásahu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Brno
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články