Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bednář: Byl jsem už hladový, chtěl jsem to urvat

Hradec Králové – Bojoval jako pravý kapitán a v důležitém okamžiku vzal odpovědnost na sebe. Jaroslav Bednář, útočník hradeckého Mountfieldu, šel ve druhém semifinále play-off proti Kometě Brno spoluhráčům příkladem v maximálním nasazení a důrazu. Navíc se postaral o rozhodující trefu zápasu. I díky jeho přesnému zásahu v přesilové hře pět na tři vyrovnali Východočeši stav série na 1:1.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Ve středu jsme byli všude o krok pozdě, možná o dva. Ve čtvrtek jsme rozjezdili nohy, byli aktivnější, hladovější a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Šancí jsme měli více," řekl Bednář.

Opakovala se tak situace ze čtvrtfinále, kdy Hradec doma úvodní duel s Litvínovem prohrál. Ve druhém utkání nicméně uspěl a nakonec ovládl sérii poměrem 4:1. "Paradoxně to vypadá úplně stejně. Uvidíme, jak to bude v Brně. Už z nás vše spadlo, tak snad alespoň jeden zápas urveme u nich," pokračoval čtyřicetiletý forvard.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. utkání Hradec Králové - Kometa Brno

Bednář si pochvaloval také změnu herního projevu Mountfieldu. "Důraz na ně platí, což se potvrdilo. V prvním zápase jsme je nedohrávali a oni měli mraky šancí. Zachránil nás jen Patrik Rybár (hradecký brankář, pozn. autora). Konečně jsme hráli play-off hokej a pro fanoušky to muselo být super," uvedl nejlepší nahrávač základní části.

O klíčový gól se postaral ve 27. minutě, kdy se prosadil ve dvojnásobné početní výhodě. "Musím se přiznat, že už jsem byl hladový a chtěl jsem to urvat. Vzal jsem to na sebe a štěstí stálo při mně. Odrazilo se to snad od hokejky Ondry Němce, ani nevím jak," přiznal.

Hradec Králové na rozdíl od Sparty ve čtvrtfinále dokázal proti Brnu udržet dvoubrankové vedení. "V jeden moment jsem si na to vzpomněl. Oni to proti Spartě otočili snad třikrát. Naštěstí nám padnul třetí gól a nějakým způsobem jsme to upinkali," pousmál se Bednář.

Rodák z Prahy si byl dobře vědom faktu, že případný druhý domácí nezdar by výrazně snížil šance mužstva na postup do finále. "Kdybychom prohráli, tak by série nebyla vůbec jednoduchá. Není ani teď, ale jet za stavu 0:2 do Brna by nebylo nic příjemného. Odmakali jsme to," ocenil tým.

Na ledě Komety bude východočeský celek bojovat s nepříznivou bilancí. Od návratu do extraligy tam totiž prohrál všech osm zápasů. "I v Litvínově jsme měli v této sezoně špatnou sérii. Nevidím důvod, proč na to myslet. Play-off je úplně něco jiného, jiný hokej. Uděláme vše pro to, abychom alespoň jeden zápas urvali," zakončil Bednář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články