Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bartošák zamkl branku a Vítkovice vyhrály na Spartě

Praha - Excelentní výkon gólmana Patrika Bartošáka rozhodl o vítězství Vítkovic na ledě pražské Sparty 2:0. Strážce svatyně hostí si připsal 44 úspěšných zákroků a potřetí v sezoně udržel čisté konto. Svěřenci trenérského dua Petr-Trnka potvrdili vynikající bilanci proti celku z hlavního města. V letošní sezoně totiž uspěli i počtvrté. 

Utkání Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta měla proti neoblíbenému soupeři od začátku výraznou převahu, do první šance se dostal již ve druhé minutě Forman. Bartošáka však nepřekonal. Domácí následně nevyužili ani 78 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři, čímž předznamenali trápení v koncovce.

"Hned od začátku jsem se cítil výborně, párkrát jsem si sáhl na puk a byl jsem sebevědomý. Věděl jsem, že každou střelu chytím. Byl to jeden ze zápasů, kdy se člověk cítí super," řekl po utkání Patrik Bartošák.

Zatímco vítkovickému brankáři narůstal počet zákroků, jeho protějšek Pöpperle se spíše nudil. V 16. minutě nicméně i přesto udeřili hosté, když Hrbasovu střelu dorazil pohotový útočník Tybor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Vítkovice

Pražané nadále útočili, ale pozorný Bartošák likvidoval jednu střelu za druhou. Ve 29. minutě sice skončil puk za jeho zády, rozhodčí ovšem po konzultaci s kolegou u videa Netíkův gól neuznali pro hru vysokou holí.

"Nevšiml jsem si, odkud puk tečoval, ale kluci mi hned naznačovali, že to gól nebude. A ani fanoušci se netvářili, že by gólu věřili," uvedl Bartošák. Rozhodnutí arbitrů dopředu tušili i sparťané. "Mysleli jsme si, že to bude vysoká hůl. Opravdu byla vysoko. Šancí jsme ale měli hodně, dnes pro nás byla brána moc malá," prohlásil útočník Petr Vrána.

O sedm minut později měl více práce i Pöpperle. Vítkovice hrály 64 sekund v pěti proti třem, jenže výhodu dvou hokejistů navíc nevyužily. Barankovi zabránil ve skórování Mikuš, následně svůj tým několikrát podržel brankář Sparty.

V úvodu třetí třetiny mohl hosty přiblížit k výhře z ojedinělé akce Němec, ale trefil pouze tyč. Domácí se neustále snažili něco vymyslet, Bartošáka však nedokázali prostřelit ani během zkrácených početních výhod.

Cenné vítězství proto slavil ostravský tým. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou byli společně vyloučeni Klimek s Vránou a dorážející Roman stanovil konečné skóre.

Dohrávka 40. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Tybor (Hrbas, O. Roman), 57. O. Roman (Sloboda, Baranka). Rozhodčí: Hradil, Šír - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4011.

Sparta: Pöpperle - Eminger, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Piskáček, Barinka, Gernát - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Olesz, Y. Stastny, Kucsera - Vandas, E. Němec, Szturc - P. Zdráhal, Tomi, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Jiří Veber (Sparta): "Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme dobrý pohyb. První i druhou třetinu. Ale nebyli jsme schopní dát gól a je otázka, zda to bylo proto, že jsme byli nemohoucí v koncovce, nebo Bartošák chytal tak výborně. Nepříznivou bilanci s Vítkovicemi osobně neřeším, je to spíše věc pro novináře nebo fanoušky. Nemyslím si, že v zápasech byl nějaký společný rys, a věřím, že kdybychom hráli další, tak do něj půjdeme s čistou hlavou. Já osobně určitě a snažili bychom se nabudit i tým."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Jsme rádi, že jsme se vrátili k poctivé defenzivní činnosti, což nám v posledních zápasech nevycházelo. Věděli jsme, že máme proti sobě kvalitního soupeře, a bylo vidět, že jsme se dostávali pod enormní tlak. Musím ale vyzdvihnout práci kluků, jejich bojovnost, zarputilost, obětavost a samozřejmě gólmana, který nás mnohokrát podržel v těžkých situacích. V konečné fázi je to pro nás jedno, jsme rádi za tři body. V minulosti jsme častokrát i my přehrávali soupeře a bylo to k ničemu. Tentokráte nás soupeř totálně přehrál, ale my jsme sebrali body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články